Pfizer spune că poate livra un vaccin împotriva variantei africane în 100 de zile

Foto: nbcnews.com

În ultimele 48 de ore, oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume studiază noua variantă, îngrijoraţi că ea ar putea evada răspunsului imunitar.
Această variantă ne-a surprins – are un salt mare în evoluție, mult mai multe mutații decât ne așteptam, mai ales după un al treilea val foarte sever al Deltei”, a declarat Tulio de Oliveira, directorul Platformei de Secvențiere a Inovației și Cercetării KwaZulu-Natal. conform New York Times.
Compania BioNTech a publicat o declarație în care spune că așteaptă mai multe date înainte de a stabili următorii pași, dar că poate livra un nou vaccin în 100 de zile.

„Înțelegem îngrijorarea experților și am demarat imediat investigații asupra variantei B.1.1.529. Varianta diferă semnificativ de variantele observate anterior, deoarece are mutații suplimentare localizate în proteina spike. Așteptăm mai multe date de la testele de laborator în cel târziu două săptămâni. Aceste date vor oferi mai multe informații dacă B.1.1.529 ar putea fi o variantă de evadare care ar putea necesita o ajustare a vaccinului nostru dacă varianta se răspândește la nivel global. Pfizer și BioNTech au luat măsuri cu luni în urmă pentru a putea adapta vaccinul ARNm în decurs de şase săptămâni și pentru a expedia noile loturi în 100 de zile în cazul unei variante de evadare. În acest scop, companiile au început studii clinice cu vaccinuri specifice variantei (alfa și delta) pentru a colecta date de siguranță și tolerabilitate care pot fi furnizate autorităților de reglementare ca parte a studiilor de bază în cazul unui vaccin specific pentru o altă variantă.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu