Rata de infectare din Cluj-Napoca a sărit la 3,23 la mie. Certificatul verde Covid devine obligatoriu de vineri

În municipiul Cluj-Napoca, rata de infectare a ajuns astăzi la 3,23 la mie, astfel că, după Timișoara, și aici va intra în vigoare utilizarea cetificatului verde în diverse situații. De asemenea, Situația este similară și în cele două mari comune de lângă Cluj-Napoca, Florești și Apahida, unde incidența cazurilor de Covid a ajuns la 3,00, respectiv, 3,25.

Comitetul județean pentru Situații de Urgență se va întruni joi, dacă rata de infectare se va menține peste 3 la mie, iar restricțiile ar urma să intre în vigoare începând de vineri, 24 septembrie.

Autoritățile județului spun că se așteptau la o asemenea evoluție a incidenței cazurilor de Covid și că sunt pregătite să facă față acestui nou val de infectări.

Trendul zilnic a fost în continuă creștere. Am început de la creșteri de 0,04 la mie pe zi, zilele trecute am avut 0,30 de pe o zi pe alta, și acum avem 0,40, și o sa fie tot mai mare, așa cum au spus și infecționiștii. Dacă vă referiți la spitale, în momentul de față sunt, am putea spune, aproape pline, mai avem aproximativ 5 locuri la terapie intensivă și circa 60 de paturi libere pe secții. Și avem peste 350 de persoane internate”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard.

În afara certificatului verde, restricțiile vor viza accesul la concerte în interior și cinematografe, care va fi limitat la 50 la sută. În cazul competițiilor sportive, restricția va fi de 30 la sută din capacitate, iar evenimentele culturale sau în aer liber se vor putea desfășura cu prezența a doar o mie de persoane, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu