Pubelele electorale dezgroapă gunoiul în cartierul primarului

Foto: Redacția Transilvania Reporter

Inaugurate în campania electorală de primarul Emil Boc, pubelele îngropate din cartierul Zorilor dau pe dinafară după realegerea edilului. Cele două pubele alocate deşeurilor menajere se umplu până la refuz. Presupunând că au obligaţia de a arunca gunoiul selectiv, cetăţenii evită pubelele pentru hârtie şi plastic. Ca atare, acestea rămân goale şi pungile cu gunoi sunt aşezate ordonat pe asfalt. Duminică la prânz, o primă pungă de gunoi fusese ataşată exteriorului pubelei de deşeuri menajere. Luni dimineaţa, lucrurile arătau ca în imaginile alăturate. Prânzul ideal al câinilor şi pisicilor care populează cochetul cartier al primarului reales.

Foto: Redacția Transilvania Reporter

Foto: Redacția Transilvania Reporter

Foto: Redacția Transilvania Reporter

Foto: Redacția Transilvania Reporter

Primele pubele subterane de colectare selectivă a gunoaielor de la cetăţeni au fost puse în funcţiune la începutul lunii iunie în cartierul clujean Zorilor. Acestea fac parte dintr-un proiect pilot început de firma Rosal. Sistemul funcţionează ca un lift. Maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridică tomberoanele. Fiecare sistem este format din 4 pubele (respectiv, sticlă, platisc şi metal, hârtie şi carton şi deşeuri menajere). Iar la suprafaţă totul arată ca nişte coşuri de gunoi ceva mai mari.

Sistemul ar urma să fie realizat în cadrul aceluiaşi proiect pilot şi în cartierul Mănăştur pe strada Clăbucet şi în cartierul Grigorescu pe strada Alexandru Vlahuţă.

Citiți și:

Primele pubele subterane, inaugurate în Zorilor

1 Comentariu

  1. GRIGORE spune:

    Ofii cartierul ”cochet” pacat ca-i locuit de viniturisi necivilizati veniti in Cluj de la tara unde aruncau gunoiul in fiundul gradinii . IONAITE DE-A SEINSTALAUN ASEMENEASISTEM DE COLECTARE AGUNOIULUI TREBUIE EUDCATI CE CARE TRBUIE SA-L FOLOSEASCA CA ALTFEL SITUARIA SE VA REPETA LA NESFIRSIT . DE ASTA INAINTE DE-A SE CUMPARA O LOCUINTA IN CLUJ DE CATRE UNCETATEAN DIN ALTA LOCALITATE AR TREBUI ”CIVILIZAT” SI DUPAACEEA SA AIBA DERPTUL DE-A CUMPARA O LOCUINTA IN CLUJ

Postaţi un comentariu