Psihologie și rock, o formulă inedită de dezbatere caritabilă

Fundația Universității Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a organizat un concert-dezbatere inedit, despre psihologie și rock, în sala Auditorium Maximum de la Casa Universitailor. Scopul declarat de Fundația UBB fiind unul caritabil, banii obținuți în urma vânzării biletelor vor fi donați unei fundații care se ocupă de copiii care fac dializă și de de copiii defavorizați din satele din Munții Apuseni.

Prorectorul cu cercetarea al UBB, psihologul Daniel David, a susținut comentariul psihologic al concertului, accentuând faptul că muzica poate fi un vehicul prin care cunoștințele psihologilor pot să îi ajute pe oameni.

„Evenimentul nu este nici pentru «Compact» nici pentru Fundația UBB, ci este pentru cauzele umanitare pe care le susținem. Oamenii nu au așteptat psihologia științifică ca să-și pună probleme despre emoțiile lor, comportamente sau relațiile sociale, și au inventat psihologia de simț comun, dar care creează probleme majore și nu îi ajută pe oameni să-i lase să se dezvolte. Miza psihologilor este cum faci ca aceste cunoștințe de psihologie să îi ajute pe oameni să devină mai fericiți, să-și controleze emoțiile, să înțeleagă ce se întâmplă cu viața lor și să ajungă la oameni, astfel că au căutat diverse mecanisme, un vehicul fiind muzica. Muzica rock, hard-rock, reprezentată de Compact, are o încărcătură care ține de stilul de viață, fiind despre mesaj, despre filosofia de viață”, a spus David.

Solistul Compact, Paul Ciuci, a declarat la rândul său că piesa „Fata din vis” a crescut natalitatea în România, în cadrul evenimentului fiind interpretate și alte cântece din repertoriul trupei, cum ar fi „Cărare peste timp”, „Regele ielelor”, „Zâmbetul din ochii tăi” sau „La mulți ani, iubirea mea”.

„Nu uitați să iubiți copiii, animalele și natura”, a spus Ciuci, care a mulțumit UBB pentru concertul-dezbatere.

Sumele strânse din donaţii vor fi folosite pentru sprijinirea cazurilor umanitare ale Asociației de Empatie și Solidaritate ”Delia Grădinaru”, iar UBB va oferi acces gratuit la infrastructura pe care o deţine în comuna clujeană Beliș pentru organizarea unor excursii pentru copiii și tinerii cu insuficiență cronică renală. De asemenea, Fundaţia UBB va sprijini, alături de CERT Transilvania, cazuri sociale și umanitare din zona Munţilor Apuseni, precum şi activitățile voluntarilor cu copiii instituționalizați de la Dumbrava și Jibou, organizate în parcul sportiv UBB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu