PSD şi UDMR susţin ideea unor noi parcuri în Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, spune că formaţiunea sa a susţinut şi susţine în continuare ideea amenajării unor noi parcuri în Cluj-Napoca, pentru a spori suprafaţa de spaţiu verde per locuitor.

„Din câte cunosc, Cluj-Napoca nu excelează în ceea ce priveşte metri pătraţi de spaţiu verde, raportat la media europeană şi având în vedere că este un oraş universitar, unde există foarte multe familii tinere, copii, e important să le oferim acces la cât mai multe parcuri şi, de ce nu, la încă un parc mare, pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică şi pentru relaxare”, a spus Horia Nasra.

În privinţa zonei Parcului feroviarilor, el a spus că aşteaptă un punct de vedere al colegilor săi din Consiliul local: “Voi discuta cu colegii PSD-ALDE din Consiliul local, care sunt datori să ofere un punct de vedere şi apoi vom oferi un punct de vedere oficial. Dar noi susţinem crearea de spaţii verzi în Cluj-Napoca şi nu numai, pentru că e important şi pentru sănătatea tinerilor, şi pentru sănătatea adulţilor, pentru toţi. În general, PSD a susţinut mari proiecte în Cluj, de ce nu am susţine şi proiecte targetate pe Cluj-Napoca?!

Am susţinut finalizarea pistei aeroportului, am susţinut reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania şi începerea la Turda-Sebeş. Am susţinut, de altfel, după cum bine ştiţi, prin preşedintele Liviu Dragnea, parcul din zona de est a oraşului, prin alocarea de fonduri guvernamentale. Deci, nu ar fi prima dată când susţinem crearea unui spaţiu verde, a unui parc pentru clujeni şi nu va fi, cu siguranţă, nici ultima dată. Cel mai recent parc din Cluj-Napoca, în zona de est, este investiţie susţinută în proporţie de 90% de preşedintele Liviu Dragnea, când era vicepremier şi ministru al dezvoltării. Deci, cu drag susţinem toate proiectele bune pentru oraş”, a adăugat Nasra.

La rândul său, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, spune că şi formaţiunea sa susţine ideea amenajării de noi parcuri, acolo unde este posibil.

„Loc de mai bine întotdeauna există. În cartierul Gheorgheni s-a mai dat în folosinţă un parc destul de mare. Dar, sigur, dacă există posibilitatea să mai avem şi alte parcuri, sigur că susţin şi această idee, dar nu cunosc punctual situaţia de la Parcul feroviarilor. Dacă există posibilitatea, susţinem, dar să vedem unde am putea să mai amenajăm parcuri. De exemplu, a fost acel demers de a încorpora Pădurea Hoia, dar aceea nu e un parc, a fost o chestiune destul de artificială”, a spus Csoma Botond.

Postaţi un comentariu