PSD Cluj are 10 primării noi și un total de 33 în județ

eepurl.com

Potrivit datelor preliminare ale PSD Cluj, prezentate luni de conducerea partidului, social-democrații au câștigat în urma acestor alegeri 10 noi primării de comune, astfel că au în acest moment 33 de primari în județul Cluj.

Președintele PSD Cluj a catalogat rezultatul drept „o victorie în alegeri”, evidențiind faptul că social-democrații au 10 noi primării, și au în prezent 33 din cele 81 de comune și municipii din județ.

„Le mulțumesc colegilor pentru implicare și alegătorilor pentru votul acordat. În acest moment avem trei primari de municipii, la Dej, Turda și municipiul Gherla. Am pierdut municipiul Câmpia Turzii, totuși. De asemenea, avem 30 de comune câștigate și le mulțumesc colegilor pentru acele scoruri. Avem primării câștigate cu scoruri foarte mari. Sunt 30 de comune, dintre care 10 sunt comune nou câștigate. Avem înainte de alegeri, în funcție, 23 de primari și acum vom avea 33. Toți candidații care aveau funcție și au mai câștigat și-au recâștigat primăriile”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Cele 10 primării nou câștigate de PSD la Cluj sunt Ceanu Mare, Feleacu, Mica, Săndulești, Beliș, Luna, Așchileu, Jucu, Mănăstireni și Mărișel.

Reprezentanții PSD au explicat că în ceea cse privește Consiliul Județean Cluj, se au în vedere negocieri doar cu UDMR și că, după redistribuire, PSD Cluj ar putea avea 12 sau 13 consilieri.

„Nu vom omite dialogul cu celelalte partide din CJ, dar vom avea principii pentur a nu ne fi rușine de ceea ce vom realiza cu cei cu care vom lucra”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Referitor la votul în municipiul Cluj-Napoca, liderul PSD Cluj Remus Lăpușan a declarat că Octavian Buzoianu, candidatul independent pe care social-democrații l-au susținut într-o alianță electorală cu ALDE, nu mai face parte din planurile partidului.

„Nu cred că domnul Buzoianu va dori să se mai implice în politică pe viitor”, a spus Remus Lăpușan.

 

Postaţi un comentariu