Protest în Florești față de ridicarea unui bloc. Primarul Șulea, în standby

Parcela pe care ar urma să fie ridicat noul bloc a fost împrejmuită, în vederea începerii lucrărilor.

Mai mulți locuitori din Florești, zona Muzeul Apei, vor organiza un miting de protest în fața blocurilor, duminică, 10 aprilie. Ei sunt nemulțumiți de faptul că pe un spațiu învecinat se va construi un alt imobil, care le va lua lumina.

Este vorba de peste 100 de familii, de la ansamblurile de blocuri de pe strada Muzeul Apei, numerele, 22, 24, 26 și 28, pe de o parte, și 14, pe de alta. Acestea sunt nemulțumite de faptul că pe parcela care le desparte se preconizează ridicarea unui bloc cu trei niveluri, care ar urma să fie continuat în perspectivă apropiată cu alte două imobile. „Noul edificiu va priva în mod direct 15-20 de apartamente din ansamblurile învecinate de 60-80% din lumina soarelui de care beneficiau. După ridicarea celorlalte două blocuri, creşte direct proporţional şi numărul apartamentelor afectate”, se arată într-o declarație de presă a locatarilor.

O delegație a acestora a consultat, joi, documentația de autorizare a noii construcții, la Primăria Florești, ocazie cu care, specialiştii contactați, un avocat şi un inginer topograf, au constatat mai multe neconcordanţe în documentaţia de autorizare.

„Am sesizat aceste aspecte, vineri, la arhitectul-şef al judeţului Cluj şi la Prefectura Cluj şi pregătim sesizarea instanţelor competente. Deşi considerăm că inadvertenţele constatate de specialiştii noştri pot duce la anularea autorizaţiei emisă în 25 februarie 2016, noii proprietari au demarat joi procedurile prealabile construirii, împrejmuirea terenului şi tasarea unei conexiuni cu drumul public de pe care se face accesul”, mai spun nemuțumiții.

Primarul din Florești, Horea Șulea, spune că Planul Urbanistic Zonal din perimetrul în cauză a fost aprobat încă din aprilie 2008, înainte ca el să își fi început mandatul. În ceea ce privește autorizația de construire, el spune că nu a „avut știință” de ea, fiind probabil plecat într-o delegație când a fost eliberată, dar că documentația este în regulă.

„Joi a fost o delegație a lor (a protestatarilor – n.r.) la primărie și le înțeleg nemulțumirea. Este vorba de ridicarea unui imobil cu parter, etaj și un etaj retras. Acolo este o situație mai complexă legată de proprietăți, cum s-a întâmplat adesea în Florești. Documentația, din câte îmi aduc aminte din memorie, este în regulă. Situația de acolo, ca și din alte zone din Florești este moștenită din perioada dinainte de a fi ales eu primar”, spune Horea Șulea.

Acesta a adăugat că așteaptă până în momentul în care va fi turnată fundația noului imobil, pentru a lua eventuale măsuri, împreună cu Inspectoratul Județean în Construcții. „Dacă e ceva în neregulă, vom interveni atunci. Până când se toarnă fundația, nu pot face nimic, fiindcă sunt doar povești, nimic concret”, a încheiat primarul.

 

Postaţi un comentariu