Protest antiguvernamental pe trecerile de pietoni din Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Aproximativ 50 de persoane au protestat vineri la Cluj-Napoca într-un mod inedit: manifestanții s-au grupat și traversează în continuu trecerea de pietoni de lângă Opera de Stat Maghiară. Gestul este comunicat ca fiind unul de nesupunere civică, iar manifestanții au fost supravegheați de Polițiștii Rutieri, care încearcă de asemenea să deblocheze traficul din zonă.

Manifestanții au venit la protest în jurul orei 10, în urma unui apel făcut pe Facebook. Aceștia au pancarte și scandează împotriva Guvernului Dăncilă și timp de aproximativ 10 minute au blocat traficul din zonă.

Înainte de a începe, protestatarii și-au făcut și un scurt regulament care vizează momentele în care, în trafic, apar Ambulanțe sau mașini ale pompierilor clujeni.

„În timpul actiunii ne vom da la o parte imediat daca apare o Ambulanța, mașina a Poliției sau a Pompierilor. 
De asemenea vom lua masuri să ne asigurăm ca observăm trecerea unei astfel de mașini de cum ajunge la câteva sute de metri în zona nu doar cțnd auzim sirena. 
Nu vom bloca strada cu nici un fel de obiecte. Acest tip de fapta constituie infractiune si se pedepseste conform Codului Penal. Respectam prevederile Codului rutier referitoare la deplasarea pietonilor pe trecere: <<Un pieton nu are voie sa se opreasca sau sa se intoarca pe trecere. Traverseaza de pe un trotuar pe altul. De aceea e nevoie sa fim suficient de multi.>> In cazul in care apar reprezentanti ai Jandarmeriei si vi se solicita sa va legitimati, faceti-o fara sa le oferiti insa alte explicati”, se arată în postare.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu