Protest anti-Ponta la Cluj. Foto

Foto: Dan Bodea

Aproximativ 5.000 de oameni au ieşit, sâmbătă seara, în centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din acest an. „Înarmaţi” cu steaguri tricolore, pancarte, fluiere şi baloane ci chipul personajului din desene animate, Mickey Mouse, clujenii s-au adunat în Piaţa Unirii scandând lozinci anti-Ponta.

Nu au lipsit nici trivialităţile şi înjurăturile, dar nici buna dispoziţie. Câţiva vârstnici au ieşit şi ei în stradă doar aşa, să fie şi ei prezenţi. „Împotriva lui Ponta ne-am adunat, ca să nu iasă el preşedinte. Ăştia mai tineri mai cer câte ceva, dar eu nu ştiu ce altceva mai cer”, s-a amuzat unul dintre pensionarii ieşiţi în Piaţa Unirii. Grosul manifestanţilor a scandat în permanenţă: „Jos Ponta”, „Românii votează, Ponta Plagiază”, „Afară, afară, cu PSD din ţară!”, sau „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Mulți dintre participanții la manifestarea de protest au venit cu copiii la miting. Incidente nu s-au înregistrat, protestatarii fiind supravegheaţi îndeaproape de jandarmi. În jurul orei 18.20 manifestanţii au mărşăluit pe Calea Eroilor, au trecut pe lângă Prefectură şi au revenit în Piaţa Unirii. „Ne-am săturat de hoţia şi minciunile PSD-ului. Dacă ar ieşi Ponta preşedinte ar fi ca şi cum s-ar întoarce Iliescu <Ion Iliescu, fost preşedite al României> la conducerea României. Ne-am săturat de comunişti”, a declarat una dintre participantele la eveniment.

Clujenii au mai cerut demisia Guvernului şi au scandat mesaje de mulţumire pentru românii din diaspora, care s-au prezentat în număr mare la vot, în primul tur al alegerilor desfăşurat în urmă cu o săptămână. Protestul de la Cluj-Napoca face parte dintr-o serie de manifestări iniţiate pe Facebookîmpotriva lui Victor Ponta, dar şi pentru susţinerea dreptului la vot a românilor din afara graniţelor ţării.

Precizăm că în urmă cu o săptămână, mii de români stabiliţi în străinătate s-au revoltat din cauză că nu au mai putut ajunge la urne, după ce au stat ore în şir la coadă, în faţa ambasadelor sau consulatelor României. Românii din diaspora au criticat proasta organizare a scrutinului, de către Ministerul de Externe.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu