Proiectul „Olimpiada CuGeT” şi-a desemnat câştigătorii

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT şi-a desemnat la sfârşitul acestei săptămâni câştigătorii. Iniţiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, proiectul a fost lansat în toamna anului trecut şi s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: liceeni din clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii cu vârste înte 18 şi 25 de ani. Elevi din 22 de licee din Cluj-Napoca s-au înscris în competiție, iar la etapa „pe clasă”, desfășurată în toamna anului trecut, au fost distribuite 7.200 de chestionare.

1.400 dintre elevii participanți s-au calificat la etapa pe „școală”, în urma căreia au trecut mai departe peste 700 de elevi, dintre care 52 au participat la finala găzduită, sâmbătă, de Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui concurs interactiv, în cadrul căruia concurenții s-au înfruntat contracronometru, pe scena amenajată în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. IMG_3525

„Pornind de la întrebarea: <<Poate fi cultura generală cool?>>, am gândit acest proiect cu dorința de a încuraja tinerii să se instruiască mai mult, să devină mai informați. Proiectul CuGeT își propune să identifice și să premieze tinerii clujeni informați, pasionați de citit și dornici să-și exerseze cunoștințele de cultură generală. Iniţiativa noastră a fost preluată cu foarte mult entuziasm şi ne bucurăm să putem premia, la finalul acestei prime ediții, pe cei mai isteți și mai curioși dintre tinerii clujeni care s-au alăturat iniţiativei noastre.

Faptul că peste 7.000 de tineri s-au înscris în competiție ne demonstrează că Olimpiada CuGeT vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și testa cunoștințele de cultură generală și de a se mândri cu ele. Le mulțumim și pe această cale tuturor celor care au crezut în proiect, s-au implicat și ne-au sprijinit încă de la început”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

La finalul reprezentației de gală a celor mai buni 52 de elevi, calificați în ultimul act al olimpiadei, câștigătorii și următorii doi clasați la fiecare categorie de concurs au fost premiați de sponsorii proiectului cu diplome și premii în bani. IMG_3526

Câștigătorii primei ediţii a Olimpiadei CuGeT sunt:

Grupa G1 (elevii claselor a 9-a și a 10-a):
Premiul 1 (5.000 de lei): Tătaru Mihai; Colegiul Național „George Coșbuc”
Premiul 2 (3.500 de lei): Bangău Andrei Ciprian; Liceul Teoretic „Avram Iancu”
Premiul 3 (2.000 de lei): Lazea Daniel Sebastian; Colegiul Național „Emil Racoviță”
Grupa G2 (elevii claselor a 11-a și a 12-a):
Premiul 1 (5.000 de lei): Bucur Flaviu; Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”
Premiul 2 (3.500 de lei): Podar Daniel Tudor; Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”
Premiul 3 (2.000 de lei): Oltean Sonia Ioana; Colegiul National „George Coșbuc”

Grupa G3: Tineri 18-25 de ani:
Premiul 1 (5.000 de lei): Uifălean Gabriel
Premiul 2 (3.500 de lei): Rusu Horea
Premiul 3 (2.000 de lei): Man Ioana.

Postaţi un comentariu