Proiectul „Bucuria vindecării” se extinde și la Cluj. Beneficiari: pacienții Institutului Oncologic

Foto: Dan Bodea

O veste bună pentru pacienții tratați la Institutul Oncologic „Prof.dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN).

Se extind și la Cluj beneficiile proiectului intitulat „Bucuria vindecării”, derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București – medici, psihologi și preoți – sub coordonarea pr. Ciprian Grădinaru și cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, patriarhul BOR.

Este un program complex de asistență spirituală și psihologică integrată, oferită bolnavilor de către voluntari specializați.

La Cluj, proiectul este susținut, ca parteneri, de Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” și Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”.

Intregul program, cu detalii și date statistice elocvente, va fi prezentat sâmbătă, 30 iulie, ora 11, la biserica din cadrul IOCN.

Miercuri, într-o conferință de presă, a fost prezentată necesitatea acestui program de către managerul IOCN, șef de lucrări dr. Ioan-Cătălin Vlad, de psihologul clinician specialist Florina Pop, precum și de preoții dr. Bogdan Chiorean, managerul Centrului „Sfîntul Nectarie” și Ṣtefan Toadere, parohul bisericii „Sfântul Dumitru” din incinta Institutului Oncologic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu