Programul Digital Kids va fi lansat la Cluj-Napoca. Copiii vor învăță să dezvolte jocuri și aplicațiile web

Digital Kids este un proiect care constă în cursuri IT, de programare și utilizare responsabilă a internetului pentru copii între 8 şi 14 ani.

Simplon România în parteneriat cu Asociația Edusfera lansează cursurile de programare pentru copii Digital Kids” la Cluj-Napoca, începând cu data de 21 martie 2015.

Digital Kids este un proiect care constă în cursuri IT, de programare și utilizare responsabilă a internetului pentru copii între 8 şi 14 ani. Primele grupe vor începe cursurile în data de 21 martie 2015, iar lecțiile se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 10:00.

Ce vor învăța micii programatori?

Pe parcursul modulelor pregătite, copiii descoperă principiile limbajelor de programare, creează propriile pagini web și aplicații pentru echipamente mobile, totul într-un mod interactiv, colaborativ şi distractiv. Printre subiectele acoperite se numără HTML5, CSS, Java Script, Scratch, Python. Ca urmare a participării la acest program, copiii vor fi capabili: să înţeleagă ce sunt algoritmii şi cum sunt aceştia implementaţi ca programe pe echipamente digitale, să creeze programe simple şi să identifice erorile, să utilizeze raţionamente logice pentru a prezice comportamentul unor programe simple, să utilizeze tehnologia pentru a crea, organiza, manipula şi extrage conţinut digital, să utilizeze cel puţin două limbaje de programare şi să folosească tehnologia într-un mod responsabil, păstrând confidenţialitatea informaţiilor personale.

Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în societatea noastră. Fie că este vorba de industrii creative, IT, cercetare sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilități digitale. Cursurile noastre îi ajută pe copii să aibă mai mult succes la școală, pentru că le formează și consolidează gândirea algoritmică și le oferă abilități solicitate pe piața muncii”, este de părere Tincuța Apăteanu, Președintele Asociației Edusfera.

200 de „mini-programatori” au fost formați până acum 

Din februarie 2013, peste 200 de copii au învățat programare în cadrul cursurilor Digital Kids. În anul 2014, Digital Kids a fost singurul proiect finanţat în România de către Fundaţia Raspberry Pi din Anglia în cadrul strategiei acestei organizaţii de a încuraja educaţia în domeniul tehnologiei.

Simplon oferă programe inovatoare de educație în domeniul IT prin metode de învațare practică, interdisciplinară și colaborativă care contribuie la dezvoltarea competențelor necesare secolului 21. Printre acestea se numără competențele digitale, folosirea limbajelor de programare și gândirea creativă. În obiectivele cursurilor Digital Kids am recunoscut aceleași priorități și ne bucurăm să putem prelua la Cluj-Napoca un model ca acesta, deja testat și validat în București”consideră Roxana Rugină, fondatorul Simplon România.

Înscrierile se realizează trimițând un mesaj la roxana@simplon.co sau completând formularul de înscriere de pe ro.simplon.co. Costul unei ședințe este de 50 RON.

Distribuie:

Postaţi un comentariu