Profesorul Constantin Ciuce a demisionat din Senatul UMF

Fostul rector al UMF, profesorul universitar Constantin Ciuce și-a prezentat demisia din Senatul acestei univeristăți după ce conducerea actuală a UMF Iuliu Hațieganu nu și-a retras semnătura de pe scrisoarea de susținere a ministrului Educației, Valentin Popa.

Constantin Ciuce a cerut rectorului Alexandru Irimie, în urmă cu două zile, să își retragă semnătura de pe scrisoarea care a provocat un adevărat scandal mediatic, anunțând că în caz contrar se va retrage din Senatul UMF.

”Sănătatea și educația ar trebui să fie parte integrantă a siguranței naționale, deasupra intereselor de partid, întrucât sunt elemente cheie ale viitorului unei națiuni. În acest context universitățile ar trebui să fie conduse de către oameni care nu sunt doar profesioniști recunoscuți, ci și vizionari și responsabili privind viitorul școlii și drumul adevărat pe care așează generațiile actuale de studenți. Să creeze mentori capabili să modeleze caractere și să insufle generațiilor tinere comportamente de învingători bazate pe demnitate, corectitudine, spirit critic, dorința de autodepășire și contribuție la binele societății în care trăiesc. Când standardele privind ierarhizarea universităților și obiectivitatea evaluării sunt diluate sau dispar, universitățile, transformate în fabrici de diplome fără acoperire, vor avea ca produs final absolvenți la care încrederea în forțele proprii lipsește și, în egală măsură, rolul pe care un absolvent de facultate ar trebui să îl aibă în societate. Absolvenții vor adopta în mare măsură atitudini învățate de la profesorii lor, fiecare după cum i-a fost norocul. Și din acest motiv scrisoarea de susținere semnată de către rectorii universităților din țară pentru actualul ministru al Educației, este inacceptabilă ca mesaj pentru prezentul și viitorul unor universități care se proclamă europene și, în primul rând, pentru valorile pe care ar trebui să le promoveze în mediul universitar și în societate.
Întrucât rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” nu și-a retras semnătura de pe scrisoarea menționată, mi-am depus demisia din Senatul universității”, a anunțat profesorul Constantin Ciuce.

Transilvania Reporter încă așteaptă poziția oficială a UMF referitoare la semnarea scrisorii de susținere.

Citiți și: Constantin Ciuce, fostul rector al UMF, critică dur scrisoarea de susținere a ministrului Educației

Poziția UBB față de numirea noului ministru al Educației

Postaţi un comentariu