Constantin Ciuce, fostul rector al UMF, critică dur scrisoarea de susținere a ministrului Educației

Profesorul universitar Constantin Ciuce, fost rector al UMF, critică dur gestul celor 45 de rectori din țară de a semna scrisoarea de susținere pentru ministrul desemnat al Educației, Valentin Popa. Mai mult, profesorul Ciuce spune că va demisiona din senatul universității dacă rectorul UMF nu își va retrage semnătura.

”Imposibilitatea de a te exprima corect în limba română ar trebui să fie o barieră de netrecut pentru oricare dintre profesiile ce implică activitate didactică, de la grădiniță la universitate. Cu atât mai mult pentru cadrele didactice ajunse în vârful piramidei universitare. Citind scrisoarea de susținere a domnului Valentin Popa, în funcția de ministru al Educației, semnată de către rectori, mă întreb unde este demnitatea acestora și ce transmit, prin atitudinea de solidaritate comunității academice și generațiilor de actuali și posibili studenți?

Când au decis să semneze scrisoarea de solidaritate, rectorii nu au putut să o facă în nume propriu pentru că poziția lor publică este strâns legată de imaginea universității pe care o conduc. Senatele universităților implicate au ceva de spus? Regret să constat că nici UMF ” Iuliu Hațieganu ” nu face excepție de la ceea ce aș putea numi, cu tristețe, confirmarea la cel mai înalt nivel a degradării școlii românești. Dacă rectorul UMF “Iuliu Hațieganu ” nu își retrage semnatura de pe scrisoarea de susținere, îmi voi da demisia din senatul universității”, a scris pe pagina sa de facebook profesorul clujean.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Alexandru Irimie a semnat ieri această scrisoare. Transilvania Reporter a solicitat poziția oficială a UMF în legătură cu acest subiect, biroul de presă al universității precizând că vom primi răspuns la solicitarea noastră în termenul legal.

Pe lista de ”susținători” ai lui Valentin Popa se regăsesc însă de la Cluj și rectorul USAMV, Cornel Cătoi, rectorul Universitatii de Arte si Design din Cluj Napoca, Radu-Marcel Moraru, rectorul Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca, Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Vasile Țopa, rectorul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Vasile Jucan.

În ultimele zile presă a făcut publice mai multe înregistrări cu greșelile și gafele de exprimare al ministrului propus la Educație, pe care l-a supranumit ”ministrul pamblică”.

 

Postaţi un comentariu