Profesorul care a readus Clujul în casele clujenilor lansează volumul ”O istorie povestită a Clujului”

O istorie povestită a Clujului
Sursa foto: Arcadia Media

Cel mai nou produs editorial al editurii Arcadia Media și al profesorului Vladimir-Alexandru Bogosavlievici propune o serie de povești din istoria oraşului Cluj-Napoca, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.

Este un volum ce stă sub semnul fabulosului și care dovedeşte, încă o dată, pasiunea pentru istorie şi dragostea pentru cultura oraşului. Profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici se identifică astfel, tot mai mult, cu istoria acestui oraş.

Lansarea volumului „O istorie povestită a Clujului”. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, în dialog cu Daniel Moşoiu, va avea loc miercuri, 15 septembrie, de la ora 17:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Alături de profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici şi jurnalistul Daniel Moşoiu se vor afla prof. univ. dr. Radu Ardevan, prof. univ. dr. Ovidiu pecican, prof dr. Laszlo Alexandru, prof. dr. Alina Bărăian, Mihai Hasan, Demostene Șofron, Bogdan Roșca-Zasmencu şi dr. Tudor Sălăgean, gazda evenimentului.

Pe lângă celelalte două volume semnate de cunoscutul profesor de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, în seria „Explorând Clujul istoric” – „Bogo şi elevii…” şi „Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic”, „O istorie povestită a Clujului” are în prim-plan seria de dialoguri realizate în studioul Radio România Cluj.

În cadrul acestora, jurnalistul Daniel Moşoiu, din postura de gazdă, reuşeşte să conducă discursul profesorului Bogosavlievici urmărind evoluţia cronologică a orașului de pe malul Someșului Mic, realizând un material antrenant şi plin de informaţii, date şi detalii pitoreşti, care dezvăluie atât viaţa din oraş, cât şi modul în care s-au derulat evenimentele importante din Cluj, respectiv motivele care au stat la bază.

„M-am gândit că această relevare a unei istorii locale, în cazul nostru a Clujului, vine în ajutorul iubitorilor de istorie, de cultură, de oraş şi poate contribui la o mai bună cunoaştere a urbei. Pe scurt, acesta a fost scopul: de a-i familiariza pe clujeni, şi nu numai pe ei, cu istoria fabuloasă a oraşului nostru. Dacă nu-ţi cunoşti istoria, dacă nu-ţi cunoşti rădăcinile, parcă vii de niciunde şi te îndrepţi spre nicăieri”, spune profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

„Tot ceea ce dumneavoastră veţi citi în cartea de faţă a fost rostit la microfon de către profesorul şi istoricul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici absolut din memorie. Ceea ce mi s-a părut, mie, dar şi multor ascultători, de-a dreptul fabulos.

Dialogurile acestea (deşi ele sunt mai mult monologuri!) aduc în faţa cititorilor o veritabilă şi incitantă istorie a Clujului. Dar ele oferă şi un adevărat ghid al acestei urbe, căreia Vladimir-Alexandru Bogosavlievici i-a dedicat ani şi ani de studiu temeinic”, completează jurnalistul Daniel Moșoiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu