Profesorii universitari – solidari cu cei din învățământul preuniversitar

Cadrele didactice din Universitatea ”Babeș Bolyai” se solidarizează cu angajații din învățământul preuniversitar, aflați în grevă generală de peste o săptămână.

Potrivit unui anunț postat pe rețele de socializare, sindicatul din UBB Cluj va participa la o acțiune de solidarizare alături de preuniversitari, marți, între orele 12:00 și 13:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și îi îndeamnă pe angajații universității să participe protest pentru a susține revendicările preuniversitarilor și universitarilor.

Reamintim că aproape 70% dintre cadrele didactice din învățământul preuniversitar clujean și peste 60% din întreaga țară se află în grevă generală din 22 mai.

Marți, 30 mai 2023, sunt prevăzute acțiuni de protest în mai multe județe din țară, după cele de ieri, fiind programat și un miting în București. Aici sunt așteptate peste 20.000 de persoane care vor parcurge traseul Piața Victoriei – Palatul Cotroceni, iar protestatarii speră ca liderii lor să fie primiți la discuții de Președintele Klaus Iohannis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu