Procent de vaccinare de sută la sută a cadrelor didactice în 12 școli și grădinițe din județ

Foto: Transilvania Reporter

Aproape un sfert dintre elevii din județul Cluj s-au vaccinat anti-Covid, potrivit ultimelor date furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj. În ce privește cadrele didactice, situația este mai bună, procentul ajungând la 68 la sută.

Potrivit ultimei raportări, din totalul de 270 de școli și grădinițe din județ, în 12 rata de vaccinare este de sută la sută, iar în alte 36 procentul este de peste 80 la sută. O rată slabă a vaccinării se înregistrează în 41 de unități de învățământ, unde procentul se situează sub 50 la sută din totalul cadrelor didactice.

De asemenea, în județul Cluj există și două unități școlare care nu aveau niciun cadru didactic imunizat, respectiv un liceu privat din Dej, și o grădiniță din Turda.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, situația de la Dej poate fi explicată prin faptul că profesorii de la școala respectivă s-au vaccinat deja la școlile din sistemul public de învățământ.

La nivelul județului Cluj, s-au vaccinat anti-Covid 4.979 de cadre didactice, dintr-un total de 7.334, adică un procent de 67,9 la sută. Numărul cadrelor nevaccinate este de 2,355, adică 32,1 la sută.

Distribuie:

Postaţi un comentariu