Primarul din Baia Mare vrea să depună jurământul în Catedrală. Episcopia e de acord, penitenciarul decide

eepurl.com

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat în arest preventiv sub acuzația de luare de mită în formă continuată, a depus miercuri o cerere la Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului prin care solicită să depună jurământul de învestire în Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” din Baia Mare, varianta pe care Episcopia o va analiza.

Cătălin Cherecheș, cel care a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare cu epste 70% din voturi, a solicitat Episcopiei Maramureșului și Sătmarului permisiunea de a depune jurământul în Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

„Solicitarea a fost făcută miercuri iar cererea a fost depusă de un apropiat al domnului Cherecheș. Noi o vom analiza, dar problema este că nu depinde de noi să stabilim dacă acest lucru se va stabili. Noi nu putem închide ușa nimănui. Biserica trebuie să lupte pentru îndreptarea păcătosului. Domnul Cherecheș, chiar dacă se află în situația în care se află, el este până la urmă în arest preventiv. Chiar dacă ar fi condamnat, când te condamnă oamenii nu înseamnă că te condamnă și Dumnezeu. Noi vom analiza situația și în funcție de ce decide Prefectul, vom vedea ce se întâmplă”, a declaarat Cristian Ștefan, purtător de cuvânt al Episcopiei.

Prefectul Județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a explicat că nu a fost informat în legătură cu această solicitare, dar că, procedural, noul primar ar trebui să depună jurământul în fața Consiliului Local, care își desfășoară activitatea în sediul Primăriei.

„Nu a vorbit nimeni cu noi. Am auzit zvonuri despre această solicitare, dar alte discuții nu au fost cu nimeni. Procedural, primarul trebuie să depună jurământul în fața Consiliului Local care, în mod normal, își desfășoară activitatea în Primărie. Depinde însă și de administrația Penitenciarului unde i se va permite să meargă pentru a depune acest jurământ, dar în mod normal consilierii local nu trebuie să se deplaseze la penitenciar sau la catedrală”, a explicat prefectul de Maramureș.

Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai,  pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 – septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

 

Postaţi un comentariu