Prima școală din România pentru formare profesională în domeniul IT a fost lansată la Cluj-Napoca

ACADEMY+PLUS, prima școală de formare profesională dedicată dezvoltatorilor din domeniul informaticii.
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

ACADEMY+PLUS, prima școală de formare profesională dedicată dezvoltatorilor din domeniul informaticii a fost inaugurată pe 6 noiembrie 2014, la Cluj-Napoca. Academia a fost lansată prin intermediul unui acord semnat la începutul anului 2014 între compania PITECH+PLUS și școala 42 din Franța. Obiectivul acestui parteneriat este să promoveze cultura informatică în rândul tinerilor care, fie urmează să își aleagă un domeniu de studiu, fie sunt în căutarea unor programe de reconversie profesională în domeniul IT.
La ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai Ministerelor Economiei, Educației și Muncii, o delegație a Ambasadei Franței condusă de Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, reprezentanți ai instituțiilor publice din România, reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul IT, precum și reprezentanții școlii 42 și elevii de la ACADEMY+PLUS.

Școala ACADEMY+PLUS propune o metodă diferită de studiu și pune în scenă un micro-mediu organizațional la care elevii au acces non-stop.

„Prin cultura pe care o creăm în jurul școlii, ne dorim să atragem înspre acest domeniu și candidați care până acum credeau că este unul dificil sau greu de atins. Încercăm să le oferim toate mijloacele prin care să îi putem integra pe toți cei care, indiferent de ce au studiat până acum, au suficientă motivație să vireze înspre meseria de informatician, programator, dezvoltator de aplicații web și mobile. Ne dorim ca prin intermediul demersurilor pe care le facem, să creăm profile valoroase pentru companiile de IT. În primul an vom începe şcoală cu 58 de elevi selectaţi din peste 1000 de aplicanţi pe site-ul de candidatură. Din momentul în care o persoană aplică, urmează un proces de filtrare necesar pentru a selecta cei mai buni candidaţi.” a declarat Bogdan Herea, fondatorul ACADEMY+PLUS.

ACADEMY+PLUS 4

La eveniment, domnul François Saint-Paul a declarat că susține acest tip de proiecte, valoroase din punct de vedere economic pentru țara noastră, dar și pentru companiile franceze instalate în România.
„Companiile franceze au nevoie de resurse umane calificate care pot, după terminarea studiilor, să își găsească locuri de muncă în funcție de formarea și calificarea lor. ACADEMY+PLUS trebuie să servească drept exemplu pentru alte inițiative în România”, a declarat diplomatul francez.

În 2014, școala de IT a câștigat Premiul pentru Inovație oferit de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România.

Postaţi un comentariu