Prima ediţie a Crosului Caritabil #ŞtiuCăPot a adunat 3.000 de lei pentru organizaţia Teach for Romania

Foto: Mona Varga

Prima ediţie a Crosului Caritabil #ŞtiuCăPot a adunat la linia de start peste 60 de clujeni pasionaţi de alergare, dornici să ajute organizaţia Teach for Romania să îşi ducă mai departe misiunea în localităţile în care şcolile se confruntă cu lipsa cadrelor didactice bine pregătite.

Foto: Mona Varga

Startul crosului s-a dat sâmbătă dimineaţa, la ora 10:00, la Baza Sportivă Unirea, iar alergătorii au avut de parcurs un traseu de 7 km prin pădurea Făget. Întrucât primăvara a început să îşi facă simţită prezenţa, iar zăpada s-a topit, în unele zone ale pădurii nu au ieşit la suprafaţă doar florile, ci şi o mulţime de gunoaie.  Geta, o clujeancă cu spirit civic bine dezvoltat nu a rămas indiferentă şi a început să cureţe pădurea. Au rezultat în urma acţiunii de ecologizare câţiva saci consistenţi de gunoi. La finalul cosului, alergătorii s-au mobilizat şi au transportat la containerele din zonă sacii menajeri.

Foto: Mona Varga

Foto: Mona Varga

Nici suma rezultată din urma donaţiilor nu este de neglijat, întrucât până în momentul de faţă s-au adunat aproximativ 3.000 de lei. În plus, cei doi inițiatori ai acestei campanii, Vlad și Mircea își propun ca în perioada 11-19 iunie să pedaleze 1.000 de km, să treacă prin zece comunități Teach for România și să implice peste 100 de persoane în acţiunile caritabile care vor urma.

Crosul marchează începutul următoarelor patru luni de campanie care au în vedere ajutorarea organizaţiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu