Președintele Ungariei vizitează România la doar câteva zile de la învestire

Președintele Ungariei, Novák Katalin, a sosit, joi după-amiază, la Cluj-Napoca. Oficialul maghiar va fi prezent, în acest sfârșit de săptămână, în județele Cluj și Alba, pentru a participa la mai multe evenimente organizate de Biserica Reformată a Ardealului în județul Alba pentru a serba Ziua Unității reformate maghiare.

Învestită în funcție cu doar patru zile în urmă, în data de 14 mai, Novák Katalin a fost întâmpinată pe Aeroportul Internațional Cluj de către vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Vineri, președintele Ungariei va asista la o slujbă de resfințire a bisericii reformate din comuna Lopadea Nouă (jud.), iar în cursul zilei de sâmbătă, Novák Katalin va ţine un discurs cu prilejul dezvelirii statuii principelui transilvanean Gábor Bethlen, în centrul fostei capitale a Transilvaniei, a anunţat Biroul de Presă al Eparhiei Reformate din Ardeal. Evenimentele au loc și cu prilejul împlinirii a 400 de ani de la înființarea Colegiului Reformat, ctitorit de fostul principe al Transilvaniei.

Potrivit unor surse, Președintele Ungariei, Novák Katalin, ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de sâmbătă, la București.

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu