Preşedintele se răzgândeşte şi anunţă că se va implica în rezolvarea grabnică a crizei

Foto: Digi24

După declaraţia de ieri prin care transfera responsabilitatea rezolvării crizei guvernamentale formaţiunilor politice din Parlament şi ameninţa cu păstrarea guvernului demis Cîţu pe termen nelimitat dacă partidele nu reuşesc să formeze o majoritate, preşedintele Klaus Iohannis se răzgândeşte şi spune că e dispus să se consulte cu „politicienii responsabili” pentru găsirea unei soluţii astfel încât România să nu intre în iarnă fără un guvern legitim.

„Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc împreună cu partidelele care au maturitatea politică necesară o ieșire din această criză. Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a invitat luni partidele parlamentare la o primă rundă de consultări la Cotroceni, urmând, spune el, „paşii constituţionali cunoscuţi”.

Cu excepţia unor ieşiri tăioase la adresa USR, discursul preşedintelui nu a mai conţinut atacurile obişnuite la adversarii politici ai PNL. La întrebările jurnaliştilor, şeful statului a refuzat să speculeze în privinţa compoziţiei viitorului guvern.

„Am văzut că în media, în articole și talk show sunt multe opinii și variante. Pe mine nu mă interesează teoria chibritului, ci un guvern care să poată gestiona bine România și asta voi căuta”, s-a limitat să spună Klaus Iohannis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu