Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, își va afla sentința în procesul de corupție abia săptămâna viitoare

Foto: adevarul.ro

Judecătoria Cluj-Napoca a amânat cu o săptămână pronunţarea sentinţei în procesul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, judecătorul de caz, Lucian Marian, motivând că la dosar nu au fost încă depuse concluziile scrise de la avocaţi şi de la procuror, conform Mediafax.

În 22 ianuarie, la Judecătoria Cluj-Napoca a avut loc ultimul termen în procesul de corupţie al şefului CJ Vrancea, Marian Oprişan, judecătorul de caz anunţând atunci că va pronunţa sentinţa cel mai devreme după şapte zile.

Marian Oprişan a venit la instanţă, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, solicitând includerea unor probe noi la dosar, constând în înscrisuri oficiale, precum şi audierea a 20 de martori – angajaţi ai CJ Vrancea, foşti consilieri judeţeni sau primari de comune din judeţul Vrancea, care în opinia sa ar fi ajutat la dovedirea nevinovăţiei clientului său, judecătorul de caz respingând însă aceste solicitări.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan (PSD) a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1, 9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la „Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila „Rucăr” şi „Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5, 2 miliarde de lei.

Sursa: Mediafax

Distribuie:

Postaţi un comentariu