Președintele admite că elevii pierd mult deoarece nu se pot desfășura orele fizic la clasă

Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat că elevii și părinții pierd „mult” prin faptul că nu se pot desfășura cursurile la școală, însă deoarece în țara noastră rata de infectare cu noul coronavirus este „foarte mare” nu pot fi create și garantate condiții de siguranță pentru copii.

Întrebat duminică dacă este de acord cu Avocatul Poporului care a susținut că sunt „doi ani pierduți pentru o generație”, în condițiile în care școlile sunt închise și se fac lecții online, Iohannis a răspuns: „Nu, nu sunt de acord cu această afirmație, dar cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă. Recomandările (OMS – n.r.) trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și, pentru a proteja și copiii și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”.

Potrivit șefului statului, cu cât mai bine se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu atât mai repede copiii se vor putea întoarce la școală. „Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar, vă garantez, merită”, a spus Iohannis, după ce a vizitat Call center-ul Direcției de Sănătate Publică București amenajat la Arena Națională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu