Premiile presei clujene, la a doua ediție

Imagine de la ediția precedentă a premiilor APCC | Foto: APPC

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) organizează a doua ediție a celui mai mare eveniment dedicat presei din istoria post decembristă a orașului, Gala Presei Clujene, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune articole ale jurnaliștilor clujeni, cu scopul de a promova excelența într-o breaslă care se confruntă cu deprofesionalizarea accentuată. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei Germaniei.

Compania EBS va acorda cele patru premii ale competiției, pentru Reportaj/Feature, Interviu, Opinie și Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism.

Premiile I vor consta în suma de 500 de euro, în timp ce premiile II și III vor fi trofee.

Se vor acorda, de asemenea, trei premii speciale, fiecare în valoare de 500 de euro:
1. Premiul special pentru anchetă – acordat de E.ON Gaz
2. Premiul special pentru reportaj cultural – acordat de TIFF
3. Premiul special pentru analiză economică– acordat de Farmec.

Fiecare autor va putea înscrie cel mult două articole la fiecare secțiune. Înscrierea pentru premiile speciale se face la fel ca și pentru celelalte premii.

Câștigătorii vor fi stabiliți de un juriu format din Grigore Cartianu (jurnalist Adevărul), Paul Radu (director RISE Project) și Ștefan Voinea (redactor-șef Gazeta de Sud).

Materialele de presă eligibile pentru concurs – cele patru premii ale competiției plus cele trei premii speciale – trebuie să fi fost publicate din luna mai 2015 până în data de 31 martie 2016 de către un jurnalist care activează în Cluj.

Link-urile sau materialele de presă scanate trebuie să fie trimise pe adresa presa.clujeana@gmail.com, cu mențiunea la subiect „Pentru Premiile APPC”. Perioada de înscriere la competiție este 1 aprilie-15 aprilie 2016.

Gala de premiere a celor mai bune articole de presă va avea loc sâmbătă 7 mai, de la ora 19, la Centrul de Cultură Urbană „Casino”.

Cu prilejul acestei gale Ambasada Germaniei în România decernează și cele două premii pentru jurnaliștii din România anunțate la prima ediție a galei,  intitulate „O privire asupra Germaniei” și „Istoria și prezentul minorității germane din România”.

Postaţi un comentariu