Premierul interimar dă asigurări că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor. „Am plătit la timp toate facturile!”

Premierul interimar, Florin Cîțu a declarat, luni, că nu există probleme cu plata pensiilor și salariilor, menționând că au fost plătite la timp toate facturile, iar pensiile și alocațiile au fost mărite „într-o perioadă de criză majoră la nivel global”.

Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor, având în vedere că la pensii ar exista un deficit de trei miliarde de lei, Cîțu a răspuns că, atunci când PNL a preluat guvernarea, a fost nevoie să crească deficitul bugetar a putea fi plătite facturi restante de 7-8 luni.

„Nu știu de unde aveți aceste date. Noi, când am preluat guvernarea, vă aduc aminte că a trebuit să creștem deficitul bugetar pentru a plăti facturi restante de 7-8 luni de zile. Nu este cazul în acest moment, am plătit la timp toate facturile, toate salariile, deși am crescut și pensii și alocații într-o perioadă de criză majoră la nivel global. Nu am mai văzut o altă țară care să facă acest lucru. Am plătit facturi pentru sectorul privat, nu există aproape nicio factură restantă. La TVA, rambursarea TVA – este pentru prima oară când sunt plătite la timp și nu există niciun fel de probleme”, a afirmat Cîțu, la Parlament.

Distribuie:

Postaţi un comentariu