Premierul Florin Cîțu: ”N-am primit nicio informare privind presupusa mafie din Sănătate și nici despre subraportarea deceselor de Covid. Îl aștept pe Dan Barna cu explicații”

Foto: Dan Bodea

În prima sa apariție publică de la demitere, Vlad Voiculescu a susținut că Florin Cîţu “nu este premierul de care România are nevoie în acest moment” și i-a trasat două teme: să revizuiască metodologia de raportare a deceselor COVID-19, pentru că în realitate numărul morților ar fi mai mare, și să facă o analiză privind situaţia Unifarm, “unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei”. Chestionat, de asemenea, de ce nu a semnalat această situație până acum, el a susținut că a descoperit în urmă cu mai puțin de 10 zile și că formase un grup de lucru care să verifice metodologia de raportare.

Vlad Voiculescu a mai susținut că partidele politice susțin interesele din sănătate.

”Toate partidele care au fost la conducere au făcut asta. Poți număra pe degete șefii de DSP-uri fără carnet de partid. Lucrurile nu se vor schimba dacă următorul ministru nu va fi sprijinit să depolitizeze sistemul. Premierul nu mai are susținerea USR-PLUS și o reacție firească, pentru modul în care a acționat – fără nicio discuție. Ceea ce a făcut Florin Cîțu cu această echipă din Ministerul Sănătății este o mizerie. Nu numai inoportun, neetic și politic mizerabil.”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

În replică, de la Cluj, primul-ministru Florin Cîțu a cerut vicepremierului Dan Barna, coordonatorul ministerului Sănătății să vină cu dovezi în sprijinul celor afirmate de către Vlad Voiculescu.

”Nu comentez declarațiile personale, avem o țară de trecut prin pandemie, dar vreau să asigur românii că guvernarea este solida,  că guvernarea funcționează, și, pe lângă asta, performanța se vede și în cifre, în creșterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile de investiții și în aprecierile organismelor internaționale.

Îi cer domnului vicepremier Dan Barna să prezinte public în sedința de guvern tot ce știa despre mafia din sănătate. Dacă i s-a adus la cunoștință și ce măsuri a dispus. Până astăzi în guvern nu a fost prezentată nicio notă de informare sau ce măsuri s-au dispus privind mafia din sănătate.

Am propus imediat ministrul interimar, mi se părea natural să meargă spre vicepremier, acesta a refuzat, atunci  mi am sumat eu acest post pentru că nu ne permitem să nu avem ministru al Sănătății. Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

În ce privește profilul viitorului ministru al Sănătății, premierul a declarat că acesta trebuie să îndeplinească trei condiții: ”făra nepotisme, fără probleme penale, și profesionalism”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu