Premierul Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL. Ludovic Orban: ”Nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice”

Premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinerea totală a Partidului Naţional Liberal şi nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

“PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat răspunderea guvernării şi care acţionează pentru o bună guvernare. (…) Premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare”, a subliniat Ludovic Orban, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că în momentul în care un ministru îşi atacă premierul înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv, subliniind că solidaritatea guvernamentală trebuie să se manifeste chiar dacă este un guvern de coaliţie.

“Este în logica de funcţionare în toate democraţiile din lumea asta. Nu există ministru care să atace premierul sau care să atace un coleg de coaliţie. Solidaritatea guvernamentală, Guvernul reprezintă o echipă chiar dacă este un guvern de coaliţie. În momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este Guvernul, să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului. Declaraţii împotriva premierului, chiar şi atunci când nu au motive, că, de cele mai multe ori când nu au motive, dau cei din opoziţie. Nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare”, a afirmat Ludovic Orban, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL, întrebat ce măsuri se impun în privinţa miniştrilor care l-au atacat pe premier după revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu, în speţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit “un zombi politic”.

Liderul liberalilor a subliniat că un ministru care îşi atacă premierul nu poate colabora cu acesta.

“Este o chestiune care ţine de logica de funcţionare a guvernării. În momentul în care un ministru îl atacă pe premier atunci să plece acasă, din punctul nostru de vedere lucrurile sunt simple. Exact cum este rezolvarea constituţională care a fost aplicată şi în cazul ministrului care a fost revocat”, a declarat Orban.

Coaliţia de guvernare se reuneşte luni, de la ora 17,00, în prima şedinţă de la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

“Nu cedăm. Nu îl schimbăm pe Florin Cîţu. Nu dăm niciun alt minister decât cele negociate în decembrie, nu dăm nicio agenţie guvernamentală în plus faţă de ce s-a negociat. Nu vă pot spune că în seara asta, după coaliţie, va ieşi fum alb. Probabil, ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să vă garantez, aşa cum am făcut-o şi în decembrie, că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formulă”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, înainte de şedinţa conducerii liberalilor, care a avut loc la Parlament.

Distribuie:

Postaţi un comentariu