Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri ai Cabinetului său

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat, sâmbătă, că a depus la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri ai Cabinetului său, subliniind că documentul programatic este centrat pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică.

„Am depus la Camera Deputaților și Senat programul de guvernare și lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, prețurile la alimente””, a declarat Nicolae Ciucă, la Parlament.

Cea de-a treia prioritate, a adăugat el, este “foarte bine articulată” la Planul Național de Redresare și Reziliență.

„În felul acesta, la nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă. De asemenea, am extras partea de esență din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activității fiecărui minister, astfel încât să putem să avem un grafic de timp pentru tot ceea ce avem de realizat. Sigur, sunt măsuri care vor fi implementate la nivelul Cabinetului, și, de asemenea, sunt măsuri care vor trebui foarte bine acordate împreună cu Legislativul, astfel încât să beneficiem, în procent de 100%, de finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a mai spus că structura programului de guvernare a fost modificată pe prioritățile menționate.

„Primul capitol este cel legat de Ministerul Sănătății, cu măsurile pe sănătate, cel de-al doilea este legat de energie și, ulterior, vin celelalte ministere”, a declarat Ciucă.

El s-a declarat încrezător că prin acest program va fi continuat ceea ce s-a realizat, până în prezent, de către guvernarea liberală.

„Practic, programul de guvernare nu este unul nou. Am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program și am asigurat partea aceasta de continuitate și coerență împreună cu PNRR””, a mai declarat Ciucă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu