Premieră la Cluj. Cea mai mare mișcare împotriva avortului: „40 de zile pentru viață”

Foto: qbebe.ro

„40 de zile pentru viață” este campania care își propune să marcheze începutul încetării avorturilor în Cluj-Napoca. Acțiunea are loc, pentru prima dată în România, în perioada 18 februarie-29 martie.

Evenimentul de lansare a campaniei 40 de zile pentru viață are loc marți, 17 februarie, la Hotel Victoria, începând cu ora 19, 00. La eveniment au fost invitați Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, părintele canonic protopop-paroh Kovács Sándor din partea Protopopiatului Romano-Catolic Cluj-Dăbâca, alături de lideri ai altor denominații creștine care susțin apărarea vieții.

„40 de Zile pentru Viață, cea mai inovatoare acțiune de rugăciune pașnică, vine la Cluj-Napoca”, declară Iulia Călinescu, coordonatorul local al campaniei. „Suntem nerăbdători să ne alăturăm împreună cu oameni plini de credință și conștiință din 559 orașe ale lumii la rugăciunea ce are ca scop încetarea avortului. Avortul lasă urme în orașul nostru, dar mulți oameni nici măcar nu sunt conștienți de acest lucru. Vom împărtăși cunoștințele noastre cu cât mai mulți oameni posibil pe parcursul acestei campanii de 40 de zile ”, spune aceasta.

Campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public, în fața clinicii de obstetrică-ginecologie (II) „Dominic Stanca”, pe B-dul 21 decembrie 1989, numărul 57. Toți participanții la veghea de rugăciune vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență precum ambasadori ai lui Cristos.

„40 de Zile pentru Viață” este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice.

„Am văzut rezultatele pe care campania 40 de Zile pentru Viață le-a obținut în alte părți ale lumii. Abia așteptăm să începem. Ne rugăm ca această campanie să marcheze începutul încetării avortului în Cluj-Napoca”, a spus Iulia Călinescu.

Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen care distruge vieți. Misiunea campaniei este de a aduce împreună trupul lui Cristos într-un spirit de unitate timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile. Până acum, campanii 40 de zile pentru viaţă au fost organizate în 559 de comunităţi, din 27 de ţări. Mai mult de 9600 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%. Femeile care au trecut prin experiența avortului găsesc vindecare şi iertare. În fiecare oraş, sute de oameni – sau chiar mai mult de 1000 în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieții, transmit organizatorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu