Pregătiri pentru începerea școlii în format fizic. La Cluj se inspectează toate școlile

Foto: Transilvania Reporter

După decizia de marți seara privind reînceperea școlii, în format fizic, în 8 februarie, Inspectoratul Școlar de la Cluj a început ultimele pregătiri.

„Începând de astăzi (3 februarie – nota red.) vor fi verificate toate școlile din județ de către inspectorii ISJ. Vor verifica starea sălilor de clasă, stocurile de materiale higenico-sanitare, stocurile de măști și dezinfectanți, precum și avizele și autorizațiile de funcționare, inclusiv cele pentru prevenirea incendiilor”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Tot în cursul zilei de astăzi se așteaptă Ordinul de Ministru care va preciza în detaliu toate regulile de începere a școlii cu prezență fizică în clase. Apoi se vor organiza întâlniri cu directorii de școli și se va prelucra acest document. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a promis la un post de televiziune că acest document cu instrucțiuni și reguli de funcționare va avea „cel mult zece pagini și va fi foarte clar, nu 50 de pagini cum a avut precedentul Ordin”.

În județul Cluj, ISJ ne asigură că nu sunt probleme cu dotarea tehnică a elevilor și profesorilor pentru situațiile de predare mixtă sau online în cazul elevilor cu vulnerabilități. „În acest an de pandemie, practic din luna august încoace”, precizează Amalia Gurzău, „am achiziționat 6615 dispozitive pentru elevi în vederea lecțiilor on-line. Practic, aceste nevoi ar fi acoperite, mai avem pobleme cu viteza internetului în unele localități mai izolate. Dar în mediul rural, fiind de regulă mai puțini copii, nu va fi o problemă prezența lor fizică în sălile de clasă.”

În privința stabilirii stării de vulnerabilitate a elevului, aceasta va fi verificată și justificată de un control medical, ca și până acum, când absențele de la clasă erau motivate medical. Alte precizări sunt așteptate odată cu elaborarea Ordinului de Ministru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu