Prefectul Vușcan și primarul Șulea s-au întâlnit să rezolve problema gunoaielor din Florești. Nu s-a ajuns la nicio soluție

Criza gunoaielor din comuna Florești rămâne în continuare fără soluții. Prefectul Gheorghe Vușcan a avut astăzi o întâlnire la prefectură cu primarul comunei, Horia Șulea pentru a discuta posibile variante pentru rezolvarea gravei situații provocate de neridicarea deșeurilor cu săptămânile din această comună.

”În cursul zilei de vineri, 3 februarie 2017, la sediul Palatului Administrativ, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi din conducerea Primăriei Comunei Floreşti, pentru lămurirea cadrului legislativ care reglementează activitatea serviciilor publice de salubritate. Acest demers vine ca urmare a solicitării scrise şi înregistrate joi, 2.02.2017, la Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj de către Primăria Comunei Floreşti. Dată fiind importanţa găsirii unor soluţii care să rezolve problema deşeurilor menajere din comuna Floreşti, care afectează întreaga comunitate, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj a analizat cu celeritate solicitarea şi a organizat această întâlnire, însă demersul nu s-a finalizat cu rezultatul scontat, reprezentanţii comunei Floreşti nefiind receptivi la soluţiile legale propuse, părăsind masa discuţiilor”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii.

Întrebat de Transilvania Reporter care sunt soluțiile care au fost discutate primarul Horia Șulea a spuns însă că nu s-a propus nicio variantă concretă pentru rezolvarea situației din Florești. ”Din nefericire nu pot să confirm ce a spus domnul prefect, nu a fost propusă nicio variantă. Ideea e că nu am ajuns la niciun rezultat și dânsul nici nu a vrut să recunoască faptul că Primăria Florești a înregistrat la prefectură procesul verbal al ședinței comitetului local pentru situații de urgență în care s-a cerut pentru a doua oară instituirea stării de alertă și s-a decis la nivel local instituirea acestei stări marțea aceasta. Aceasta din motivul că vinerea trecută am primit o scrisoare de la conducerea Quatro Eco Salub că nu își pot respecta graficele de ridicare a gunoaielor în comuna Florești. În urma acestei scrisori am convocat atât comitetul pentru situații de urgență cât și o ședință de îndată a Consiliului Local. În CL am cerut retragerea din ADI Gelu Voievod și din firma QES tocmai pentru a putea lua măsuri, dar consilierii s-au abținut la vot”, a precizat Horia Șulea.

Acesta a precizat că dorește ca în zilele următoare să poată curăța Floreștiul pentru ca să se poată ulterior intra pe graficul normal de ridicare a deșeurilor, dar că acest lucru nu rezolvă problema pe termen lung. ”Am recurs la o închiriere de utilaje, patru mașini mari către QES care să ridice gunoaiele din Florești, au și început pe strada Gheorghe Doja. Și vor continua pe alte străzi în zilele următoare. Mi-am asumat un risc legal să fac lucrul acesta”, a spus Șulea. 

În prezent gunoaiele din Florești sunt transportate la rampa din Oradea.

Pe de altă parte, prefectura clujeană a transmis prin comunicatul citat mai sus că ”în vederea clarificării situaţiei expuse mai sus, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj organizează luni, 6 februarie 2017, ora 11.00, în Sala mare a Palatului Administrativ, o conferinţă de presă, cu participarea prefectului Gheorghe Ioan Vuşcan şi a specialiştilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj, ai Gărzii de Mediu Cluj, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj şi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj”. 

Pe mai multe grupuri de socializare din Florești oamenii au anunțat că organizează un protest duminică la ora 17 în fața primăriei Florești revoltați de situația creată prin neridicarea gunoaielor din comună. 

Postaţi un comentariu