Porsche Engineering deschide un program de master în inginerie auto la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Porsche Engineering România a prezentat miercuri, la Cluj-Napoca, cea mai nou subsidiară a companiei, care a semnat deja parteneriate cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde va deschide și un master în inginerie auto, urmând să acorde și burse studenților.

Filiala din Cluj-Napoca care a fost inaugurată oficial în 2015 și-a început recent activitatea și are în prezent șapte angajați, iar planul este ca numărul acestora să crească în viitorul apropiat la 20.

„Pentru filială noastră din Cluj, căutăm tineri ingineri de software și ingineri mecanici talentați, care să dețină cunoștințe tehnice în domeniu, dar cărora să nu le lipsească nici aptitudinile sociale, așa-numitele soft skills. Candidații ideali trebuie să fie pasionați de ingineria auto, să-și dorească să învețe, dar și să fie deschiși către provocările din domeniul mobilității și al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului”, explică Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH.

Odată cu deschiderea noii filiale din Cluj-Napoca, Porsche se va implica și în mediul academic din domeniul ingineriei auto, prin încheierea de parteneriate cu cele mai importante instituții universitare din Cluj-Napoca. Porsche Engineering Romania a semnat deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care va rezulta în lansarea unui program de masterat în inginerie auto. De asemenea, compania se află în discuții cu Universitatea Babes-Bolyai.

„Programul de masterat, în mod particular, reprezintă un mare pas înainte pentru formarea unui număr mai mare de specialiști în această industrie”, spune Marius Mihailovici, Location Manager Porsche Engineering Romania. „Parteneriatul nostru cu universitatea aduce beneficii pentru toate părțile implicate. Studenții au acces la expertiza specialiștilor noștri, Universitatea Tehnică își îmbogățește oferta educațională cu un nou program de masterat și, nu în ultimul rând, compania noastră va putea recruta ingineri extrem de bine pregătiți, deja familiarizați cu mediul nostru de lucru.”

În afara programului de masterat în inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering și Universitatea Tehnică, care vizează atât studenții din ultimul an, cât și studenții masteranzi, va consta în prelegeri și seminarii specializate, susținute de
inginerii cu experiență ai Porsche Engineering. În plus, studenții cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi burse din partea companiei.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a șasea filială a companiei, completând gama de servicii furnizate de celelalte unități din Weissach și Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai și Nardò (Italia). Porsche Engineering Romania este specializată pe dezvoltarea de software și pe transformarea digitală a automobilelor, cu o preocupare constantă pentru dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru automobile, până la activități ulterioare precum simulare și construcție. Cea mai nouă subsidiară a Porsche Engineering este parte integrantă a rețelei globale a companiei, iar echipa locală de ingineri va lucra pentru aceeași bază de clienți ca echipele din celelalte patru țări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu