Polițiștii clujeni, marș în memoria polițistului ucis de un om de afaceri turc

Polițiștii clujeni au păstrat un moment de reculegere și au organizat un marș pe străzile Cluj-Napoca în memoria polițistului Gheorghe Ionescu, ucis în timpul serviciului de un om de afaceri turc.

Șapte mașini de poliție au mers în marș pe străzile orașului pe ruta bulevardul 21 Decembrie, strada Memorandumului, strada Petru Maior, strada Napoca și Bulevardul Eroilor.

„Regretăm mortea fulgerătoare a colegului nostru. Păstrăm un moment de reculegere în memoria colegului nostru Gheorghe Ionescu zis „Dulăul” de la care ne luăm rămas bun, astăzi, când va fi condus pe ultimul drum” , a spus prim-Vice-președintele Sindicatului Național al agenților de poliție, Constantin Mandache.

„Sperăm să nu se mai repete astfel de incidente și sperăm să fim respectați. Transmitem condoleanțe familie pentru că acum nimic nu îl mai poate aduce înapoi”, a spus agentul principal Bianca Crișan.

Polițiștii care au luat parte la acțiune au dorit să atragă atenția asupra problemelor cu care polițiștii români se confruntă la locul de muncă.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru ca polițistul să fie respectat în societate așa cum și noi o respectăm. Sperăm ca și politicul să înțeleagă că este nevoie de o poliție națională, nu de instituții care doar au nume de poliție. Avem nevoie de un statut al polițistului și de o lege a polițistului la fel de eficientă ca în statele occidentale”, a mai spus Constantin Mandache.

Gheorghe Ionescu va fi înmormântat astăzi în cimitirul Ghencea. La ceremonie va participa și Ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Oprea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu