Podul Traian s-a ridicat, orașul revine la normal

Foto: Dan Bodea
După aproape un an, lucrările la podul Traian din Cluj-Napoca au fost finalizate, iar podul este redat circulației în 30 iunie, dimineața. Fiind o arteră importantă de circulație, refacerea ei a fost așteptată cu nerăbdare de clujeni. 
 
Lucrările la pod au devenit necesare după ce o parte a carosabilului se prăbușise, în anii trecuți acolo având loc accidente. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 22 august anul trecut. Lucrările însă au început în octombrie, s-a lucrat o perioadă scurtă, pentru ca în decembrie și ianuarie să urmeze o pauză din cauza condițiilor meteo.
 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În primăvară, lucrările au fost reluate iar finalizarea lor s-a împins până în vară. Investița a fost executată de firma Diferit, iar valoarea finală a fost de 6,5 milioane de lei, plus TVA. Podul are patru benzi, două piste de biciclete și două trotuare pietonale. Pentru covorul asfaltic și rosturi garanția este de cinci ani, dar pentru structura de rezistență garanția este de 50 de ani. Pe această perioadă firma Diferit are obligația de a repara orice defecțiune apărută. 
 
Podul Traian a fost ridicat în 1937-1938 și a mai fost renovat parțial după război.

Postaţi un comentariu