Podul numărul trei din cadrul Rezervaţiei Naturale Cheile Turzii, distrus în urma unui incendiu, va fi refăcut de urgenţă

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consiliul Judeţean Cluj va reface podul numărul trei din cadrul Rezervaţiei Naturale Cheile Turzii, distrus în urma unui incediu produs în cursul dimineții zilei de sâmbătă, 26 august, când, persoane necunoscute l-ar fi incendiat.

,,Pentru că suntem în plin sezon de vizitare, iar vremea este excelentă, am dispus măsuri urgente de refacere a podului, astfel încât vizitarea rezervației să fie cât mai puțin afectată!” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Incidentul a fost semnalat angajaților Serviciului Public „Salvamont-Salvaspeo” Cluj sâmbătă dimineața, în jurul orei 8.00, de către un grup de turiști străini aflați în zonă. Salvatorii montani aflați de serviciu au alertat de îndată, prin sistemul 112, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență al județului Cluj – Pompierii și Poliția comunei Mihai Viteazu care s-au deplasat de urgență la fața locului. În acest context, angajații Salvamont Cluj împreună cu o echipă operativă de pompieri au stins focului izbucnit la podul nr. 3, operațiune dificilă din cauza localizării acestuia în zona de mediană a defileului. După stingerea focului, din dorința înlăturării oricărui pericol pentru siguranța vizitatorilor Cheilor Turzii, respectiv a florei și faunei din rezervație, s-a hotărât dezafectarea întregului pod, afectat iremediabil de incendiu și extrem de șubrezit.  

Podul va fi reparat în şapte zile

O echipă formată din reprezentanți ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului și ai Salvamont Cluj a evaluat implicațiile incendiului şi a propus o soluție tehnică de reamenajare, până la construirea unui nou pod. Având în vedere această situație, până la refacerea podului, care va fi realizată în aproximativ șapte zile, vizitele turiștilor în Cheile Turzii vor fi posibile doar până la podul numărul 3.

Postaţi un comentariu