Pfizer estimează că va obține, în acest an, 36 miliarde dolari din vânzarea vaccinurilor anti-Covid

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, în condiţiile în care semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor, informează Reuters.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Graţie campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-Covid cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă în 2021.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu