PETștele, o construcție inedită, a mâncat „pet-urile”de pe malul Someșului

PETștele de pe maulul Someșului Mic

„Locul pet-urilor și al altor deșeuri este la coșul de gunoi”. Acesta este mesajul pe care doresc să-l transmită voluntarii care au amplasat astăzi, 16 martie 2015, o construcție din pet-uri, reprezentând  un pește, intitulat sugestiv PETștele.

Organizatorii, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și cu Liceul Teologic „Emanuel” Cluj-Napoca au ales această modalitate nonconformistă pentru a atrage atenția asupra dezechilibrului provocat în natură și implicit în viața noastră, prin poluare. Totodată, este un apel lansat către toţi cetăţenii, operatorii  de apă şi agenţii economici, pentru păstrarea apelor curate.

Pet-urile folosite la realizarea lucrării de tip Land Art au fost „culese” de pe malurile Someșului. În plus, cei 70 de copii prezenți au inclus în acest manifest și mesaje artistice (picturi, imortalizate tot pe flacoane pet).  Conceptul Land Art își are originile în Statele Unite ale Americii și a apărut după anul 1960, ca reacție la procesele din ce în ce mai acute ale tehnologizării și artificializării.

Campania de responsabilizare socială Zilele Someşului! are ca scop creșterea nivelului de implicare publică în domeniul apelor, intensificarea nivelului de responsabilizare a populaţiei şi promovarea unei atitudini prietenoase, responsabile faţă de acest important factor de mediu.

Activitatea marchează Ziua Mondială a Apei 2015 (22 martie), celebrată anul acesta sub tematica „Apa și dezvoltarea durabilă”.

Postaţi un comentariu