Peste treisferturi dintre profesorii clujeni sunt vaccinați. 400 de școli funcționează cu elevii în clase și 43 cu învățământ online

Potrivit informațiilor colectate, vineri, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților și a elevilor din sistemul educațional clujean, este următoarea:

  • 60% personal angajat vaccinat, reprezentând 9.099 de persoane;
  • 66% elevi vaccinați, reprezentând 14.801, din totalul elevilor din județul Cluj care au vârsta peste 12 ani;

De asemenea, statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, arată astfel:

  • Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online_389;
  • Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea online, din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%_53;
  • Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1;
  • Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19_ 219;
  • Număr de cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 59.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj au afișat rata de vaccinare a personalului care își desfășoară activitatea în unitate, sub forma unei informări numerice și procentuale a datelor proprii, prin raportare la numărul total al angajaților din instituție, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR.

Conform prevederilor de actualitate ale Ordinului Comun, dacă rata de incidență a unității adminstrativ-teritoriale în care funcționează unitatea de învățământ este mai mică de 3 la 1.000 de locuitori, cursurile unității se vor desfășura cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat din unitate.

În județul Cluj, în această situație se află 10 unități de învățământ preuniversitar care vor funcționa cu prezență fizică, începând de luni, 22.11.2021: Școala Primară Pleș, Com. Râșca; Grădinița Cu Program Normal Mărtinești, Com. Tureni; Școala Gimnazială Finișel, Com. Săvădisla; Școala Gimnazială Hășdate – Finișel, Com. Săvădisla;  Școala Gimnazială Așchileu Mare, Com. Așchileu; Grădinița Cu Program Normal Cristorel, Com. Așchileu; Grădinița Cu Program Normal Bogata de Sus, Com. Vad; Grădinița Cu Program Normal Cetan, Com. Vad; Grădinița Cu Program Normal Strâmbu, Com. Chiuiești; Școala Gimnazială Buza, Com. Buza.

Potrivit acestor reglementări, începând de luni, 22.11.2021, 400 unități de învățământ (PJ/AR) din județul Cluj vor funcționa în Scenariul 1, în sistem față în față, iar 43 unități de învățământ (PJ/AR) vor adopta Scenariul 2 de organizare și funcționare a cursurilor, în sistem online.

Vezi AICI scenariile în care funcționează școlile din județul Cluj și rata de vaccinare din acestea

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu