Peste o sută de jandarmi clujeni vor supraveghea desfășurarea pelerinajului de la Nicula

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestării religioase din perioada 13–15 august, prilejuită de Hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Nicula, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor acționa zilnic în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul afluirii/defluirii credincioșilor spre mănăstire și desfășurarea slujbelor religioase, informează un comunicat semnat de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Măsurile luate vor viza prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor și supravegherea respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice, atât în proximitatea locului de desfășurare a evenimentului, cât și pe traseele care converg către locația evenimentului.

Pentru prevenirea oricăror incidente, jandarmii roagă credincioșii care participă la această importantă manifestare religioasă să respecte prevederile legale în vigoare, referitoare la măsurile de protecție sanitară, să își supravegheze obiectele de valoare, precum și recomandările forțelor de ordine.

„Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați!”, solicită reprezentanții Jandarmeriei.

Creștinii marchează la 15 august Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai mari sărbători din an, când, potrivit tradiției Bisericii, Maica Domnului a fost înălțată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos. Cu această ocazie, mii de credincioși participă, an de an, la cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania, cel de la mănăstirea Nicula din județul Cluj.

Anul trecut, credincioșii au respectat reguli noi, dictate de situația de criză sanitară, inclusiv când s-au închinat icoanei vechi de câteva sute de ani. Pentru miile de oameni veniți în pelerinaj, au fost create circuite speciale de intrare și de ieșire, iar pelerinii nu au mai putut atinge sau săruta icoana. În permanență, jandarmii și polițiști le-au reamintit oamenilor măsurile obligatorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu