Peste 91% dintre părinții clujeni și-au înscris copiii la ora de religie

Valentin Cuibus, Șeful ISJ Cluj / Foto: Dan Bodea

Peste 91% dintre părinții din județul Cluj și-au înscris copiii la ora de religie. Astfel, până pe 6 martie, data limită pentru depunerea cererilor la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj prin care se solicită participarea copiilor la ora de religie, au fost depuse 63.283 de cereri din totalul de 69.713 de elevi care învață în județul Cluj. Statistica în acest sens nu este finalizată, întrucât unele școli din județ au trimis târziu situația vizavi de acest subiect.

„Nu avem încă toate statisticile din județ, dar situația în Cluj-Napoca este clară. 91, 6% dintre elevi vor participa la ora de religie. Nu vor fi afectați nici elevii, întrucât orele se vor desfășura în cadrul școlilor, dar nici profesorii, întrucât numărul de cadre didactice va rămâne același. Cei mai mulți elevi au optat pentru religia ortodoxă, fiind urmați de greco catolici.”, a explicat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

De ce au ales atât de mulți părinți să își înscrie părinții la orele de religie, deși subiectul a fost unul controversat? „Dacă ne uităm puțin la statistici, biserica rămâne în topul preferințelor românilor când vine vorba de încredere. Astfel e normal ca părinții să își înscrie copiii la religie”, crede Cuibus.

Cât despre „utilitatea” acestei materii pentru ridicarea mediilor, Cuibus spune că nu consideră că cineva s-ar putea gândi la acest aspect: „Nu cred. Eu sincer nu m-aș fi gândit la asta”, a precizat Cuibus.

Ora de religie în școală nu mai este obligatorie de anul trecut, dar părinții pot să își înscrie copiii să ia parte la ora de religie prin depunerea unei cereri în acest sens.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. e says:

    sa raspunda domnul inspector de ce lasa educatia religioasa sa paraziteze in gradinitele de stat, daca aceasta disciplina nu e otorizata (inca) la nivel prescolar?

Postaţi un comentariu