Peste 9.000 de studenți au depus cereri pentru cazarea în căminele UBB

Foto: Dan Bodea

Studenți din toate colțurile țări au început să vină la Cluj, încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și ocupa locul în cămin, astăzi, 26 septembrie, fiind prima zi de cazări. Ca în fiecare an, întâietate au avut studenții de anul I, urmând ca cei obișnuiți deja cu atmosfera din cămin să se cazeze zilele următoare. Sâmbătă va fi ziua de cazare a studenților de anul II, urmând ca duminică să fie primiți studenții de anul III sau IV. Luni, 29 septembrie, vor avea loc redistribuirile.

„Lucrurile decurg bine, totul este bine organizat. Studenții de anul I au început să se cazeze de la ora 7:00, mai devreme cu o oră decât prevedea orarul inițial. Nu s-au înregistrat incidente. Nici anul acesta nu am putut mulțumi pe toată lumea. Noi avem în cadrul universității 40.000 de studenți și doar 5.000 de locuri de cazare. S-au depus peste 9.000 de cereri pentru cazarea în cămin. Va exista o zi de redistribuiri săptămâna viitoare, pentru că interesul nostru e să ocupăm toate locurile. Unii studenți se răzgândesc și nu mai doresc să stea în cămin sau nu se prezintă la cazări. Rămân locuri goale, iar cei de pe listele de așteptare se bucură”, a declarat Paul Fărcaș, purtătorul de cuvânt al Universității „Babeș-Bolyai”.

Tarifele pentru cazare au rămas aceleași ca anul trecut. Acestea diferă în funcție de gradul de confort. Astfel, studenții trebuie să plătească între 100 și 220 de lei pe lună. Cei care locuiesc în căminele universitare nu au voie să își închirieze locul sau să și-l vândă, sancțiunile fiind dure.

„Cei care recurg la aceste practici și sunt prinși, își vor pierde locul în cămin și dreptul de a se mai caza vreodată într-un cămin studențesc, dar sancțiunile pot merge și mai departe de atât, în funcție de consiliul profesional al fiecărei facultăți, care analizează astfel de cazuri. Până în momentul de față nu au fost depistate situații de acest fel”, a spus Fărcaș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu