Peste 150 de persoane la protestul faţă de modificările la legile justiţiei, nu vor o justiţie aservită PSD

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 150 de persoane participă duminică seara la un protest în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de modificările propuse la legile justiţiei, considerând că acestea au ca efect creșterea controlului politic asupra DNA, DIICOT și asupra magistraților, în general, potrivit MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, în jurul orei 19, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având asupra lor steaguri tricolore și ale UE şi bannere cu mesaje precum “Tudorele, Tudorele, tu te du după zăbrele”, „Dragnea şi lingăii lui să se ducă dracului”, „Dragnea şi cu hoţii lui fir-ar de-ai canalului”, „Jos bocancii de pe justiţie”, „Jos mafia coruptă”.

Printre cei prezenţi se numără şi fostul senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter.

„Conform declarațiilor de miercuri ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, se doresc modificate trei legi care reglementează funcționarea justiției, şi anume Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea privind organizarea judiciară și Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii. În opinia noastră, modificările propuse au ca efect creșterea controlului politic asupra DNA, DIICOT și asupra magistraților în, general. Motivarea acestor modificări legislative prin invocarea unor normative europene, a MCV sunt absurde, pentru că recomandările din rapoartele MCV se referă tocmai la eliminarea politicului din justiţie. Noi vrem o justiţie puternică şi independentă, nu una aservită PSD”, a spus unul dintre participanţi.

Protestul nu este autorizat, iar participanţii au venit în Piaţa Unirii în urma unor mesaje postate pe reţelele de socializare. invocarea unor normative europene, a MCV-ului (Mecanismul de Cooperare și Verificare) sunt absurde, pentru că recomandările din rapoartele MCV se referă tocmai la eliminarea influenței politice din justiție. invocarea unor normative europene, a MCV-ului (Mecanismul de Cooperare și Verificare) sunt absurde, pentru că recomandările din rapoartele MCV se referă tocmai la eliminarea influenței politice din justiție.

Postaţi un comentariu