Pentru prima dată, un reprezentant al PSD spune că partidul agreează ideea alegerilor anticipate

Senatorul PSD Lucian Romașcanu (foto dreapta) a declarat vineri, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că speră ca marți Guvernul Cîțu să fie demis prin moțiunea de cenzură. Romașcanu a mai spus că PSD nu va susține vreun guvern minoritar și că strategia formațiunii este de a se merge la alegeri anticipate. În opinia sa, alegerile anticipate ar putea fi organizate „foarte repede”, în circa „șase săptămâni”.

„Am văzut o criză politică în desfășurare, o criză politică absolut artificială, pentru că totul era pe bani și pe interese. (…). Președintele Iohannis nu s-a implicat absolut deloc în medierea acestei crize, deși îi cere Constituția măcar acest lucru. (…). Este, cred, cel mai prost guvern de după ’90, iar PSD are o abordare extrem de, zicem noi, corectă și pragmatică. Am fost acuzați că nu ne implicăm, că facem blaturi. Nu este absolut deloc adevărat. (…). Am fost primii care am anunțat că depunem o moțiune de cenzură, după care ne-am trezit în fața faptului împlinit, că AUR a avut o moțiune de cenzură, împreună cu USR. (…). Nu puteam să avem două. După care a existat și acel conflict constituțional. Iarăși, nu puteam să mergem cu moțiunea lor aflată în conflict până se pronunța Curtea. (…) Acum suntem în fața noii moțiuni de cenzură, legală, corectă, pe care PSD a depus-o. Marți, sperăm să avem acest guvern demis. Strategia PSD este de a merge la alegeri anticipate. Nu vom susține niciun guvern minoritar, iar declarațiile conducerii partidului sunt clare, nu vom merge la Cotroceni cu nicio propunere de prim-ministru”, a declarat senatorul social-democrat.

Lucian Romașcanu a mai spus, în privința alegerilor anticipate, că „dacă toată lumea se pune la masă”, acestea ar putea fi făcute foarte repede. Întrebat despre ce înțelege prin foarte repede, social-democratul a răspuns că, probabil, acestea s-ar putea organiza în „șase săptămâni”.

„Din punctul nostru de vedere, soluția cea mai bună, pe distribuția din Parlament, sunt alegerile anticipate. (…) Noi credem că putem guverna după alegeri anticipate, dacă nu singuri, cel puțin într-o alianță rezonabilă, care să ne lase să ducem lucrurile înainte”, a spus acesta.

Seantorul Lucian Romașcanu a exclus participarea PNL și AUR, menționând că există formațiuni „frecventabile” cum ar fi UDMR și grupul minorităților.

Distribuie:

Postaţi un comentariu