Patru studenți ai UBB au câştigat 3.500 de dolari la concursul internațional de studii de caz din Montreal

Echipa Universității Babeș-Bolyai ca fost compusă din studenții Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: Deák Péter (anul III, Informatică economică), Éltes Rita (anul III, Management), Kelemen Kincső (anul II, Informatică economică) și Szabó Norbert (anul III, Finanțe și bănci).

Patru studenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca au participat la cea de-a zecea ediţie a concursul internaţional de studii de caz din Montreal, John Molson Undergraduate Case Competition (JMUCC), competiţie care a avut loc în perioada 18-24 februarie 2018, Universitatea Concordia din Montreal (Canada). Concursul este unul dintre cele mai prestigioase competiții de acest gen la nivel global.

Echipa Universității Babeș-Bolyai ca fost compusă din studenții Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: Deák Péter (anul III, Informatică economică), Éltes Rita (anul III, Management), Kelemen Kincső (anul II, Informatică economică) și Szabó Norbert (anul III, Finanțe și bănci). Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel și asist. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

Au venit acasă cu 3.500 de dolari

Printre cele 24 echipe universitare selectate să participe la finala concursului s-a aflat și echipa formată din patru studenţii UBB. Echipa clujeană a avut o prestație bună la concurs, câștigând premiul de 3.500 de dolari pentru eseul profesional din runda premergătoare finalei.

Proces riguros de selecţie

La această competiție sunt invitate doar acele universități care au avut în anii precedenți rezultate remarcabile la diferite competiții internaționale de studii de caz. În 2018, echipa reprezentând UBB-FSEGA a fost invitată la această competiție, datorită rezultatelor obținute de UBB-FSEGA în anul 2017 la competițiile internaționale de studii de caz organizate la Harvard University, la University College London sau la Norwegian School of Economics.

La competiția din Canada au participat 24 de universități din 14 țări diferite de pe patru continente.

În ce anume constă competiţia

Competiția din Montreal s-a desfăşurat în mai multe etape, echipele concurând în perechi de două universități diferite în fiecare rundă. În primele trei zile ale evenimentului participanții au lucrat la trei studii de caz de câte trei ore, urmând ca în a patra zi să aibă 24 de ore la dispoziție pentru rezolvarea studiului de caz principal referitor la strategia de distribuție a companiei Walmart Canada.

Soluțiile fiecărui studiu de caz au fost prezentate în fața unui juriu compus din reprezentanți ai mediului de afaceri din Canada.

Cu toate că echipa clujeană nu s-a calificat în finala mare a concursului, în runda a treia a reușit să obțină o victorie în fața adversarei directe din runda respectivă – Universitatea Alberta din Canada.

Distribuie:

Postaţi un comentariu