Patru elevi din Cluj au fost depistați pozitiv după primele teste cu salivă. Șeful ISJ Cluj: ”Fac apel la responsabilitatea părinților”

Patru elevi din Cluj au fost depistați pozitiv cu Covid-19, în urma testelor cu salivă efectuate la domiciliu. A fost prima zi în care testarea elevilor a început efectiv în județul Cluj, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar speră în responsabilitatea părinților elevilor, mai ales în condițiile în care majoritatea acestora au optat pentru testare la domiciliu.

Cei patru elevi depistați pozitiv provin de la două școli din municipiul Cluj-Napoca, doi de la Liceul de Arte Plastice ”Romulus Ladea” și o elevă de la Liceul Teologic Adventist ”Maranatha”, iar unul de la Școala Gimnazială din comuna Palatca. Trei dintre teste au fost reconfirmate ulterior pozitiv și prin testele antigen, iar unul a ieșit negativ.

Am chestionat astăzi unitățile de învățământ, fiind prima zi în care testele au putut fi aplicate integral. Se pare că testele își dovedesc utilitatea, pentru că este foarte important ca în momentul în care copilul și-l aplică, acasă, că nu este așa complicat, și apare pozitiv, se îndreaptă spre medicul de familie  sau sună la 112, este reconfirmat și nu intră în colectivitate, să transmită virusul în comunitatea școlară”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, Marinela Marc, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Șefa ISJ Cluj face un apel către părinți, pentru a dovedi responsabilitate în utilizarea și comunicarea rezultatelor testelor efectuate.

Mă gândesc că orice părinte responsabil aplică cu responsabilitate și nu mimează acest proces, pentru că ar fi păcat, ar fi bani aruncați pe fereastră, și nu ăsta a fost scopul achiziționării lor și distribuirii către elevi”, a mai spus Marinela Marc.

În județul Cluj, 43 de unități de învățământ preuniversitar au adoptat modalitatea mixtă de administrare a testelor, la școală si la domiciliu, 17 pentru administrarea testelor la nivel de unitate școlară, iar 383 au fost de acord ca testarea să aibă loc la domiciliul elevilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu