Păreri împărțite printre protestatarii din Cluj, după revocarea șefei DNA

Noi proteste antiguvernamentale se anunță în seara aceasta la Cluj

Primele reacții după revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA de către președintele Klaus Iohannis au apărut și pe pagina de Facebook a organizației ”Umbrela Anticorupție Cluj”, sufletul protestelor organizate la Cluj în ultima perioadă.

Comentariile la anunțul lui Iohannis sunt împărțite: dacă unii îl felicită pe președinte, considerînd că a luat decizia corectă în ce o privește pe șefa DNA, alții sunt supărați și spun că acesta a dezamăgit prin semnarea decretului de revocare.

” Dacă a vrut sa dea un exemplu de respectare a deciziei unui for superior al statului e in regula, dar nu cred că penalii din PSD vor urma exemplul lui. O iubesc pe Laura Codruța Kovesi pentru tot ceea ce a făcut . E o persoana onestă, profesionistă, cum rar mai există în România. Johannis știa de ieri ce urma să facă legat de Kovesi, când a ieșit pe poarta spitalului de Oncologie din Cluj, demarând in trombă cu mașina, fără a schița vreun gest de simpatie față de minunații patrioți care il așteptau în ploaie să îl asigure de sprijinul lor.  Să anunți prin purtătorul de cuvânt o asemenea decizie…”, a scris Aurora Hajni.

”Eu cred că a facut bine.Acum nu mai există motiv de suspendare, nu ne mai pândește riscul să-l avem pe Dracnea președinte, să treacă legile cum îi place lui.. pentru că nu se știe dacă mai aveam ocazia să mai votăm democratic…nu cred că sunt fericiți acum psdistii!!”, a comentat Victoria Simionaș.

A câștigat PSD-ul ! Dar nu fiindcă Iohannis a revocat-o pe Kovesi ci pentru că noi refuzăm să ne trezim și nu întelegem că președintele e singur. Infractorii susțin PSD/ALDE ! Cu proteste cu bun simț, ocazionale, cu blocări de străzi nu se va rezolva nimic, niciodată. Și să nu vă mire dacă, în scurt timp, PSD va interzice și aceste proteste!”, ascris și Georgeta Oprea.

” Îl vroiați pe Răcnea.sau Tăriceanu președinte ???? Respect, Domnule Președinte. Când lucrurile vor veni la normal doamna Laura își v-a lua locul de onoare.”, ”Trist…”, ”Huo, lașule!”, ”Un președinte adevărat nu proceda așa! Nu a meritat votul meu !!!”, mai scriu clujenii pe pagina ”Umbrela Anticorupție”.

O altă reacție a venit din partea lui Dumitru Cornel Vâlcu, lector doctor la Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj, și unul dintre cei mai activi și vocali protestatari din Cluj. Semnarea decretului de revocare a șefei DNA este văzută de acesta drept ”o insultă”:

”O insultă la adresa fiecărui cetăţean care a petrecut măcar 5 minute alăturându-se public luptei anticorupţie. Un mesaj clar către toată lumea că în cele din urmă, într-o lume răsturnată, binele se pedepseşte şi răul va fi răsplătit. Un gest probabil motivat de necesitatea unei oarecari credibilităţi în plan internaţional (nu trebuie neglijat avizul, dur cu CCR, dar clar în ce priveşte respectarea legii aşa cum e ea acum, al Comisiei de la Veneţia), dar făcut într-un moment extrem de prost, după o amânare care nu se mai justifică şi fix când putea da impresia că PSD, ALDE şi aliaţii au câştigat. Şi dincolo de toate, lipsa de asumare care rezultă din scoaterea în faţă a purtătorului de cuvânt arată un amestec “bine ponderat” între laşitate şi dispreţul faţă de alegători. Ca să folosesc o celebră vorbă de pe la ultimele alegeri, cetăţenii care au lipsit s-or fi… ştiţi Dvs. – pe propriul vot; dar Iohannis a făcut-o acum peste cele peste 6 milioane din 2014.”, a declarat Dumitru Cornel Vâlcu pentru Transilvania Reporter.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu