Ora Pământului sărbătorită la Cluj cu lumânări și jonglerii cu foc

Foto: Dan Bodea

Aproximativ 100 de clujeni au ales să stingă lumina în propriile locuințe și să își petreacă Ora Pământului în întuneric, în Piața Unirii. Aici, iluminatul public a fost înlocuit timp de o oră, în intervalul orar 20:30 – 21:30, cu lumânări. Din cauza vântului puternic, o parte dintre lumânările care formau mesajul „Earth Hour” nu au putut fi aprinse. În schimb, mesajul „60 +” a rezistat, întrucât lumânările care îl compuneau au fost venit la pachet cu un „suport” inedit: borcane pictate.

Clujenii au avut parte și de un spectacol aparte, oferit de patru tineri talentați care au făcut jonglerii cu foc, pentru a încâlzi puțin atmosfera.

Manifestarile din cadrul evenimentului Earth Hour au început început la ora 18.00 cu o proiecție de film documentar la Cinematograful Mărăști.

La Cluj-Napoca, evenimentul este organizat în colaborare cu Organizația Studenților pentru Natură Cluj și Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului.

De-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice. Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

Postaţi un comentariu