Opinie | George Jiglău: Au fost mai importante dezbaterile despre dezbatere

”Cred că dezbaterile despre dezbatere au fost mai importante decât ce s-a întâmplat marți seara. În absența unei dezbateri directe, fiecare dintre candidați s-a aflat într-un context controlat, în propria zonă de confort.

Ce s-a intamplat marți nu are darul de a schimba ceva. Fiecare dintre candidați și-a securizat voturile de la primul tur. Însă toate discuțiile din ultima săptămână despre dezbatere și refuzul lui Iohannis cred că au alienat o parte din electoratul care nu l-a votat, care a mers cu USR și Theodor Paleologu, și care ar fi vrut ca votul lor să fie cumva câștigat, căutat, să nu fie luat de-a gata. Deci pe o parte dintre aceștia, din rândurile electoratului mai “pretențios”, probabil că Iohannis nu-i va prelua, dar nici Dăncilă.

Deci impactul nu va fi mare. Presupunând că Viorica Dăncilă ia voturile lui Mircea Diaconu, aceasta se apropie de 3 milioane de voturi, însă va fi tot sub scorul lui Klaus Iohannis de la primul tur. În ce-l privește pe acesta, va mai lua voturi dintr-o parte a USR, dar și de la Theodor Paleologu, deci probabil duminică va lua în jur de 4-4.5 milioane de voturi. Anticipez o prezență la vot similară cu cea din primul tur, și un scor aproximativ de 60-65 la 35-40 în favoarea actualului președinte.”, ne-a declarat politologul George Jiglău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu