Octavian Buzoianu abordează cursa pentru primărie cu un program pe 40 de ani

eepurl.com

Octavian Buzoianu, candidatul independent susținut electoral de către alianța PSD+ALDE și PNȚCD, a susținut prima sa conferință de presă de la anunțarea candidaturii sale, explicând că în ciuda sprijinului politic oferit de partidele locale, el este un candidat independent și nu dorește să se implice în politică.

Candidatul independent Octavian Buzoianu a anunțat că va aborda campania electorală pentru primăria municipiului Cluj-Napoca cu un proiect denumit „Clujul unui milion de oameni”, un proiect cu un orizont de aplicare de nu mai puțin de 40 de ani.

„Simțind frământările Clujului din ultima vreme, am decis să ies public cu această viziune. Am convingerea că la proiectul meu vă veți referi mulți ani de acum înainte, indiferent unde o să fiu eu. Proiectul se numește „Clujul unui milion de oameni”, cu un orizont de 40 de ani. M-am săturat de lamentări și haideți să vedem ce putem face de mâine, astfel încât, în conștiința europenilor, să fie o adevărată capitală […] Vrem un oraș bogat. Primul pilon este cel economic. Sunt patru în total. Apoi este zona serviciilor, universitățile și dezvoltarea zonei medicale pentru export. Acești piloni pot atrage dezvoltarea pe verticală a zonei Clujului”, a explicat acesta.

Acesta a insisitat asupra faptului că sprijinul politic nu înseamnă că va fi controlat de partidele cu care lucrează în eventualitatea în care va câștiga alegerile locale din 5 iunie, explicând că va încerca să strângă în jurul său cât mai multe formațiuni politice dar și organizații din zona societății civile, astfel încât să aibă șanse la alegeri.

Cine este Octavia Buzoianu?
Născut în Cluj-Napoca, în 1954, Octavian Buzoianu a activat după 1992 exclusiv în mediul privat. În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni, creând astfel modelul care a fost urmat ulterior în multe privatizări de succes din România. A fost primul pas în construirea a ceea ce este, astăzi, unul din top 10 branduri naţionale și cea mai puternică societate din industria berii. Împreună cu fratele său, Călin Buzoianu, a construit primul hotel de  cinci stele din Cluj – Opera Plaza și a dezvoltat complexul de birouri Cluj Business Center, construit pe locul fostei fabrici Feleacul, inaugurat în 2015, care cuprinde  spaţii de birouri, apartamente şi facilităţi.

Omul de afaceri este apropiat de clubul Universitatea Cluj, la care a activat ca junior în echipa de fotbal, sprijinind de-a lungul timpului performanţele clujenilor în baschet masculin și handbal feminin. Încă din anii ́90, când a fost președintele primului ONG din România, cel mai mare din Transilvania, Asklepios, este constant implicat în acţiuni sociale. Octavian Buzoianu a mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local între anii 1998 – 2002. Buzoianu este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi are 3 copii, Cătălina Raluca,  Vlad Bogdan și Matei Maximilian.

 

Postaţi un comentariu